Bij De Eenhoorn vind je de mooiste en meest uitgebreide collectie kamishibai-vertelplaten.  Benieuwd naar onze recente kamishibai? Je ontdekt ze hier. 

Het lammetje dat een varken isHet lammetje dat een varken is

‘Ik ben een varken’, zegt het lammetje. Dit is in de eerste plaats een speels verhaal over een dier dat zichzelf wil zijn. Het snijdt het thema ‘transgender’ aan zonder prekerig te worden.

Thema: transgender, boerderij, jezelf zijn
Leeftijd: 3+
    


Prinses Arabella en omi

Prinses Arabella en haar vrienden logeren bij omi. Maar de prinsenkinderen gedragen zich niet altijd even netjes … Een grappig Arabella-verhaal over goede manieren.

Thema: oma, logeren, goede manieren
Leeftijd: 3+

Prinses Arabella wordt grote zus

Prinses Arabella twijfelt: wil ze een broertje of een zusje? Of toch liever een grote zus? Een vrolijk verhaal over de voor- en nadelen van broertjes en zusjes.

Thema: broer-zus, geboorte
Leeftijd: 3+

   Zoeperfiets


Zoeperman zoeft door de straten op zijn zoeperfiets. Zofietje mag achterop. Maar plots komt een hond achter hen aan … Dit verhaal zit boordevol vaart, voor stoere jongens en meisjes.

Thema: fiets, hond, bang zijn
Leeftijd: 3+

  


Ben je bang in het bos, Grote Wolf?

De papa van Kleine Wolf durft het bos niet in te gaan. Een papa-verhaal met een knipoog naar het verhaal van Roodkapje. De verwijzingen naar de zintuigen maken dit extra leuk om voor te lezen.

Thema: wolf, bos, bang zijn, sprookje
Leeftijd: 4+
       Heksenfee


Heksen hebben meer plezier dan feeën, vindt Rozemarijn. Een klassieker over opgroeien en onafhankelijk worden. De sublieme prenten komen helemaal tot hun recht op de grote kamishibai-platen.

Thema: fee, heks, zelfstandig zijn
Leeftijd: 5+
    

Op zoek naar meer kamishibai? Je vindt ze allemaal hier.

 


Wordt verwacht
Aan de slag met kamishibai


Dit handboek toont op een duidelijke en praktijkgerichte manier hoe je als leerkracht en leesbevorderaar met kamishibai aan de slag kan. Geschikt voor leerkrachten kleuteronderwijs, lagere school en lerarenopleiding. Bevat ook bruikbare tips voor de lessen NT2 (Nederlands voor Anderstaligen).


“Ik werk ontzettend graag met kamishibai in de klas. De kinderen worden in het verhaal gezogen en beleven het samen met elkaar. Dit boek heeft me verschillende ‘trucjes’ bijgebracht die ik zeker zal gebruiken. En de concrete lestips bij enkele verhalen test ik binnenkort ook uit!”
Juf Els, 3de kleuterklas