Help! Het laatste weekend van de paasvakantie komT eraan! Welke activiteiten kan ik nog doen met mijn kind?

Op zoek naar inspiratie om de laatste dagen van de paasvakantie op te vullen? We geven je hier graag vijf tips.

Het paasverhaalTip 1: Wat is Pasen?

Weet je kind niet wat Pasen precies inhoudt? Grijp dit weekend je kans en leg de oorsprong van Pasen op een leuke manier uit. Gebruik hiervoor Het Paasverhaal van Kathleen Amant. Daarin wordt op een toegankelijke manier het Bijbelse paasverhaal herverteld op maat van jonge kinderen.

 

 

Tip 2: Versier (paas)eieren!Het allereerste paasei

Wie Pasen zegt, zegt (paas)eieren! Versier samen met je kind eieren, zoals Poelette haar ei versiert in Het allereerste paasei. Je hebt een leuke activiteit om samen te doen en een mooi nieuw kunstwerkje van je kleine spruit. Wat wil je nog meer voor Pasen? Wil je geen echte eitjes beschilderen? Hier vind je een paasei om uit te printen. Vergeet het resultaat niet te delen met ons op Facebook, Instagram of Twitter.

 

Tip 3: Kleuren!

Wist je dat sommige boeken van de Eenhoorn gratis kleurplaten hebben? Ontdek hier alle kleurplaten bij onze boeken. Voor kleurplaten in het paasthema, neem dan een kijkje bij de boeken Het allereerste paasei of Het paasverhaal!

 

 

Tip 4: Ga op lentewandeling in het bos!Het ei van egel

Lente betekent nieuw leven in het bos. Maak een boswandeling met je kind en ga op zoek naar nieuw leven! Vind jij een bijzonder ei, zoals Egel in Het ei van Egel?

 

 

Ik ben geen boek, ik ben een kipTip 5: Lees voor!

Sluit de vakantie af door samen met je kind een boek te lezen. Geniet gezellig samen van een mooi verhaal. Op zoek naar leuke voorleestips? Ontdek Wat een ei!, een hartverwarmend boek over de liefde van een mama voor haar kind. Is je kind nog wat te jong voor dit boek? Lees je peuter dan Ik ben geen boek, ik ben een kip voor. Dit wondermooie prentenboek met flapjes zorgt gegarandeerd voor lees- en kijkplezier!