De zomer is de ideale periode voor het verslinden van een paar mooie boeken. Ga je op pad met de hele familie, kamperen in het bos of op avontuur met de camper? Wij hebben voor jong en oud het perfecte vakantieboek!


Kat en mus gaan naar zeeAan zee: Kat en Mus gaan naar zee (6+)

Ga mee naar zee met het vrolijke duo Kat en Mus. Als ze plots hun huis niet meer in kunnen, gaan ze op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Een huis aan zee lijkt hen wel iets, maar de tocht erheen blijkt een heel avontuur. Ideaal om voor te lezen op een handdoek in het zand, of om eerste lezers zelf te laten lezen na een duik in het water.

Ben je bang in het bos, grote wolfKamperen in het bos: Ben je bang in het bos, Grote Wolf? (4+)

Ronddwalen in het bos vindt Grote Wolf erg eng. Gelukkig kan Kleine Wolf hem geruststellen. Alles wat ze in het bos voelen, zien, ruiken en horen, kan Kleine Wolf verklaren. Een grappig prentenboek met een verrassend einde. Klaar om een klein beetje te griezelen met dit boek en een zaklamp in de tent?

Joehoe! Sprookjesprins?Met de hele familie: Joehoe! Sprookjesprins (4-8 jaar)

Aan dit boek zal de hele familie plezier beleven. In Joehoe! Sprookjesprins? gaan twee eigenzinnige prinsessen op zoek naar een prins. En jullie bepalen zelf de loop van het verhaal ... Een heerlijk boek om eindeloos uit voor te lezen, naar te luisteren, nieuwe wendingen in te kiezen en mee te grinniken: ettelijke uren voorleesplezier voor de hele familie verzekerd.

Ontdekkingsreizigers hoeven niet ver weg te gaanOp avontuur: Ontdekkingsreizigers hoeven niet ver te gaan (9+)

Wie graag op avontuur gaat, hoeft niet altijd een verre reis te maken. Het leven van Phil is al avontuurlijk genoeg als ze gewoon thuisblijft. Dit verhaal over opgroeien en familiegeheimen is grappig, maar ook kwetsbaar. Het leest als een trein en staat boordevol aantrekkelijke illustraties. Om op avontuur te gaan vanuit je eigen zetel.


Met de auto: Auto Zoekboek (3+)

Ik zoek, ik zoek… Het Auto Zoekboek! Als je met de auto op reis gaat, is het altijd leuk verschillende spelletjes achter de hand te hebben. Dit boek zorgt voor eindeloos veel afleiding. Volg de voertuigen door de stad en over het platteland naar zee. Voor je het weet, ben je op je bestemming aangekomen.

Met de camper: Alles is inktvis (15+)

Bij een avontuurlijke kampeervakantie hoort een boek over vrijbuiters. Stap in de wereld van Alice die wegloopt van haar problemen en een groepje vreemde vrienden ontmoet. Ze wonen in een leegstaande treinwagon en gaan voor elkaar door het vuur. Een boek over de verstikkende kracht van verdriet en de troost die vriendschap biedt.