Bloed, zweet en een gigantische harde schijf. Dat was er nodig om een winnaar aan te duiden voor onze Prinses Arabella scholenwedstrijd. 255 klasjes stuurden ons meer dan 1000 foto’s en filmpjes. De jury koos uiteindelijk voor BS Welkom uit Mechelen. Dit pop-upklasje met kinderen van asielzoekers won dankzij hun creativiteit 100 prentenboeken. Juf Katrien, meester Jorn en de leerlingen waren alvast in de wolken met hun prijs. “Dankuwel!”

Prinses Arabella Wedstrijd winnaars

Prinses Arabella verovert al 10 jaar kinderharten. Om de verjaardag van dit kleurrijke figuurtje te vieren, organiseerde deze krant samen met uitgeverij De Eenhoorn een scholenwedstrijd. ‘Maak de dierentuin van Prinses Arabella’, zo luidde de opdracht. Liefst 255 klassen stuurden ons 3 gigabyte aan foto’s en filmpjes. De jury, met daarin ook auteur Mylo Freeman, stond voor een aartsmoeilijke opdracht.

Jury onder de indruk

“We waren erg onder de indruk van de grote creativiteit en originaliteit van de inzendingen”, klonk het bij de jury. “Het was fantastisch om te zien hoe zoveel kleuters en kinderen uit het eerste leerjaar met superveel enthousiasme rond Arabella en haar dierentuin gewerkt hebben. We zagen kleine en grote knutselcreaties, maskers en verkleedkleren, een Arabella-speurtocht, een Arabella-lied, een Arabella-schimmenspel,…

Het heeft dan ook enkele rondes geduurd voor een definitieve winnaar uit de bus kwam. Bij het jureren waren alle foto’s en filmpjes volledig anoniem. Wij als juryleden waren dan ook verrast om te horen dat de winnende klas een pop-upklas is met kinderen van vluchtelingen. We hopen van harte dat het boekenpakket, een extra duwtje in de rug kan betekenen.”100 boeken

En of de klas tevreden was! Deze week mochten ze hun prijs ontvangen. “We knutselden handpoppen en maakten daarmee een filmpje”, legt juf Katrien uit.

“We hadden nooit verwacht om te winnen, maar we zijn uiteraard superblij. De prijs helpt ons de kinderen nog beter Nederlands te leren.” De leerlingen van BS De Welkom pakten de 100 kinderboeken alvast met véél enthousiasme uit. “Dankuwel!”

En we sluiten de wedstrijd af met nog meer goed nieuws: de andere 254 deelnemers blijven niet met lege handen achter. Zij krijgen een verrassingspakket mét Arabella-boek opgestuurd.

Ontdek een greep uit de foto's van de inzendingen op onze Facebookpagina.

(De Eenhoorn i.s.m. De Zondag)