Daantje Traantje

Daantje Traantje

Auteur: Brigitte Minne
Illustrator: Kristien Aertssen

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058382610

€ 12,95
Incl. BTW
Daantje Traantje huilt altijd en overal: als hij naar school gaat, als het bedtijd is, als hij spinazie moet eten, ... Op een dag huilt Daantje zo hard dat zijn tranen een vijver vormen in de tuin. Een vogel en een kikker ontdekken deze vijver en spatten er vrolijk in rond. De volgende dag zit de vijver vol met dieren. Ze dwingen Daantje om meer te huilen, zodat de vijver nog groter wordt. 's Avonds is Daantje zo uitgeput dat hij zijn spinazie opeet zonder ook maar één traantje te laten. Maar de dieren willen nog meer water …

Recensie

Details

'Vlot geschreven verhaal over emoties en vriendschap. Het taalgebruik en de woordkeuze zijn aangepast aan het niveau van kleuters. Over de hele lijn is het een zeer verzorgd boekje zowel wat de lay-out, de inhoud van het verhaal als de illustraties betreft. Het kleurgebruik, de expressie en de quasi naïeve eenvoud van de tekeningen zijn zeer aantrekkelijk. Het lijken soms bijna schilderijtjes. Een geslaagd prentenboek met een origineel verhaal, leuk om voor te lezen en mooi om naar te kijken.' (Klapper, december 2004)

'Maar hij is ook een aandoenlijk hulpeloos ventje dat wat te gemakkelijk zijn tranen de vrije loop laat. Zijn gehuil om het minste geringste roept daarom geen ergernis op maar medeleven. Misschien zelfs zou je graag lekker een potje meejanken. Maar daar zijn de prenten dan weer te vrolijk, te geestig, te zomers voor; zo aanstekelijk ook dat je van al dat bruisends geen spat wilt missen.' (Prov. Zeeuwse Courant, februari 2005)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema huilen, vriendschap, opkomen voor jezelf, dier
Leeftijd 4+
Omvang 32 blz.
Formaat 25 x 25 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/09/2004
NUR code 273
Auteur Brigitte Minne
Illustrator Kristien Aertssen
ISBN Nummer 9789058382610