De boze, dikke kerel

De boze, dikke kerel

Auteurs:
Illustrator:

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058382849

€ 13,50
Incl. BTW
Op een dag wordt de dikke kerel boos wakker. Wanneer hij zijn huis verlaat, ziet hij een jongedame met een hondje dat tegen zijn huis plast. De boze, dikke kerel houdt niet van plassende hondjes en schopt het hondje de lucht in. Daarop begint de jongedame oorverdovend te gillen. De boze, dikke kerel houdt niet van gillen en schopt ook de jongedame de lucht in. Een agent die op een fluitje blaast en een brandweerwagen worden eveneens de lucht ingezwierd. Zelfs de vliegtuigen en tanks van de koning krijgen de boze, dikke kerel niet klein … Een grappig verhaal over een slechtgehumeurde kerel, met een verrassende afloop.

Recensie

Details

'The humorous illustrations successfully stage this funny little comedy and tell us a story in which violence is not repaid with violence and the loser is not met with revenge but compassion.' (Juryverslag White Ravens, maart 2004)

'Dit hilarische prentenboek neemt een loopje met de realiteit. De grappige overdrijvingen sleuren je mee in een fantastisch avontuur vol humor en emotie. Met een deugddoende en verrassende afloop. Zonder al te diepgaande psychologieën weet de auteur de figuren raak te schetsen. De kleurrijke, naïef getinte prenten sluiten hierbij naadloos aan en versterken vooral het absurd-realistische karakter.' (Website Pluizuit, mei 2005)

'Het is waarschijnlijk de bedoeling dat de lezer het geheel gewoon als een grote grap beschouwt en dan ook niet struikelt over het absurde karakter van het verhaal. De prenten onderlijnen in ieder geval het grappige en luchtige aspect van het verhaal. In een geslaagde combinatie van collage en allerlei soorten verf, krijt enz. krijg ik kleurrijke prenten te zien waarop een grotesk dik kereltje om zich heen schopt en er vanalles door de lucht vliegt. [...] Omwille van de prenten wil ik het boek meermaals herbekijken.' (De Leeswelp, juni 2005)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond White Raven
Soort prentenboek
Thema boos zijn, goedmaken, trouwen
Leeftijd 4+
Omvang 26 blz.
Formaat 21,5 x 20 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2005
NUR code 273
ISBN Nummer 9789058382849