De duif die niet kon duiken

De duif die niet kon duiken

Illustrator: Alain Verster

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058386915

€ 17,50
Incl. BTW

Het is de dag van het afduiken. De jonge duiven zitten in de dakgoot en duiken één na één naar beneden. Telemark wacht met een bang hartje zijn beurt af. Hij is er zeker van dat hij niet zal slagen, als enige! Hoe wordt hij uiteindelijk toch een held? Een erg herkenbaar verhaal voor kinderen én hun ouders.


Lees een fragment.


Download hier de lestips bij dit boek.

Recensie

Details

‘De illustraties van Alain Verster zijn stuk voor stuk kleine schilderijtjes. Dit is weer zo’n kunstwerkje waar jong en oud van kan genieten. Een prachtig verhaal over het willen slagen in het leven, erbij willen horen en dat we dit allemaal op onze eigen manier doen is in dit boek magnifique weergegeven in tekst en beeld. Een schitterende aanwinst voor prentenboekenland!!’ (Website Boekerweb, maart 2011)

‘Een herkenbaar verhaal voor jonge lezers die opgroeien in een prestatiemaatschappij. De illustraties van Alain Verster in grijsbruine tinten ademen de nostalgische sfeer van oude foto’s uit. Een boek om samen met kinderen te bekijken en dan even te mijmeren over Telemarks avontuur.’ (Website Kerknet, maart 2011)

'Van de Vendel heeft faalangst verpakt in een geinig verhaal, dat de zenuwen en sombere gedachten van de duif overtuigend verwoordt zonder zwaar te worden. Het zijn de tekeningen van Alain Verster die het echt bijzonder maken. De zachte, vage, bruingele tekeningen annex collages, gesitueerd in een nostalgische verleden tijd, zijn even vrolijk als bevreemdend. Je ziet steeds meer knipogen en gekkigheid: komt daar ook een varken uit de lucht gevallen? Draai en tuur en gij zult zien.’ (NRC Handelsblad, maart 2011)

‘Soms kom je van die juweeltjes tegen, en dit is er een van.’ (De Kinderboekenwijzer, mei 2011)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Best Vormgegeven Boek
Herdruk 4de druk
Soort prentenboek
Thema duif, school, diploma, fantasie, faalangst
Leeftijd 5+
Omvang 32 blz.
Formaat 33,5 x 23,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/03/2011
NUR code 274
Auteur Edward van de Vendel
Illustrator Alain Verster
ISBN Nummer 9789058386915