De jongen, de neushoornvogel, de olifant, de tijger en het meisje

De jongen, de neushoornvogel, de olifant, de tijger en het meisje

Auteur: Peter Verhelst
Illustrator: Carll Cneut

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462910560

€ 26,95
Incl. BTW

Dit meeslepende boek roept de kleuren en geuren van Afrika op. Het verhaal wordt afwisselend verteld door een jongen die aan een overgangsritueel onderworpen is en door zijn dode zusje. Het meisje kan hem en het leven pas echt loslaten als de jongen de krachtproeven in extreme omstandigheden tot een goed einde brengt ...

Een verhaal over het geluk en de pijn van het opgroeien, en de kracht van familiebanden over de dood heen.

Het duo Verhelst-Cneut scoorde eerder met het 7-voudig bekroonde Het geheim van de keel van de nachtegaal.

Nominatielijst KJV 2016-2017

Lees een fragment

Voor leerkrachten:
Ga naar de lestips bij dit boek
Jeugdboekenmaand 2017

Recensie

Details

‘Peter Verhelst schrijft zinnen die uitnodigen tot herlezen en die nergens artificieel overkomen. […] Cneut speelt subtiel in op de kleurensymboliek die in het verhaal aanwezig is. Auteur en illustrator zijn perfect op elkaar ingespeeld in dit mooie verhaal over het wonder en de pijn van opgroeien en de kracht van familiebanden.’ (De Standaard Letteren, 4 december 2015)

'Een intense, leeftijdsloze roman, zowel qua schriftuur als beelden. Het is een boek dat tot traag lezen en aandachtig kijken dwingt, zodat je met alle zintuigen in een bevreemdend en tegelijkertijd opwindend universum ondergedompeld wordt. Vooral illustrator Carll Cneut heeft zichzelf nog maar eens overtroffen; zijn beeldtaal is niet langer een ode aan de kracht van het esthetisch vermogen; zijn prenten zíjn de schoonheid zelve. Verhelsts schriftuur en Cneuts illustraties gaan een sterke alliantie aan, die resulteert in een exotische queeste, met scherpe randjes.' (website Tzum, 30 december 2015)

'Verhelst vertelt een verhaal over opgroeien, familiebanden en afscheid nemen. Cneut kiest zijn kleuren en grote beelden zorgvuldig.' (Metro, 29 februari 2016)

'Zo mooi dat je vaak passages gewoon twee keer wilt lezen. […] Tekst en illustraties zijn een symbiotische eenheid.' (Friesch Dagblad, maart 2016)

Extra informatie

Extra informatie

Herdruk 2de druk
Soort geschenkboek, prentenboek
Thema Afrika, opgroeien, rouw, broer-zusrelatie
Leeftijd 10+
Omvang 128 blz.
Formaat 30,5 x 21,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/12/2015
NUR code 274
Auteur Peter Verhelst
Illustrator Carll Cneut
ISBN Nummer 9789462910560