De kleuren van het getto

De kleuren van het getto

Auteur: Aline Sax
Illustrator: Caryl Strzelecki

Schrijf een beoordeling over dit product

Niet in voorraad

Contacteer mij wanneer het product terug in voorraad is
E-mail:

Artikelnummer: 9789058387363

€ 18,95
Incl. BTW

Een indringende graphic novel over het uitzichtloze bestaan in het Joodse getto van Warschau. Misja ziet hoe de bevolking van het getto wordt uitgeroeid door honger en deportaties. Hij zoekt uitwegen uit het getto en sluit zich aan bij het verzet. Tekst en beeld doen je regelmatig naar adem happen.


Lees een fragment.

Recensie

Details

‘Qua ambiguïteit en complexiteit steekt dit jeugdboek menig WO II-verfilming de loef af. [...] Wat De kleuren van het getto bijzonder maakt, is het feit dat die witruimte als poëtisch instrument wordt ingezet. [...] Tekst en beeld vullen elkaar wonderwel aan in dit boek. Strzelecki’s illustraties zijn smaakvol, ingetogen. Nergens wordt hij didactisch of te expliciet; de beelden voegen vooral atmosfeer toe en zorgen voor een adempauze wanneer de tekst te beklemmend wordt.’ (Recensieweb, 8 november 2011)

‘Sven (39), leraar geschiedenis middelbaar onderwijs: “Het blijft een onderwerp waar we als leerkracht niet omheen kunnen en mogen. Maar hoe breng je zoiets gruwelijks op een bevattelijke en begrijpelijke manier? Sinds vorig jaar helpt jeugdauteur Aline Sax me een flinke hand. [...] Het samenspel van tekst en beeld maakt het boek erg bijzonder. Een sterk verhaal, realistisch en nooit overdreven sensationeel.”’ (Boekenweekbijlage, 2014)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond White Raven
Soort beeldverhaal
Genre historisch
Thema Wereldoorlog II, Jood, ghetto, verzet, volhouden
Leeftijd 14+
Omvang 176 blz.
Formaat 22,5 x 13 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/09/2011
NUR code 285, 364
Auteur Aline Sax
Illustrator Caryl Strzelecki
ISBN Nummer 9789058387363