De Knuffelkoningin

De Knuffelkoningin

Illustrator: Kristien Aertssen

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058381507

€ 15,95
Incl. BTW

De kleine prinses houdt veel van knuffelen, maar de koningin heeft nooit tijd voor haar. Dus gaat de prinses op zoek naar de Knuffelkoningin. Ze ontmoet de Koekjeskoningin, de Bloemenkoningin en de Poezenkoningin en beleeft een leuke tijd met hen. Enkel de Knuffelkoningin kan ze niet vinden. Ondertussen voelt de koningin zich erg eenzaam in haar paleis. Ze mist haar prinsesje en zou haar zo graag een stevige knuffel geven … Heerlijk prentenboek over knuffelen!

Blader door het boek

Download hier de lestips bij dit boek

Recensie

Details

'Heel wat van de grote prenten zijn een lust voor het oog en zitten boordevol details waar je heel lang naar kan kijken.' (Leesidee, april 2003)

'De Knuffelkoningin is een grappig verhaal waar kleuters zeker om moeten gniffelen [...] Kristien Aertssen schiep in haar ruim opgezette, ritmische platen in een lekker kleurpalet een geloofwaardig koninkrijk waarin heel veel leuks te zien is.' (Leesgoed, maart 2003)

'Kristien Aertssen heeft al die koninklijke dames een heel eigen sfeer en stijl mee in prenten die zinderen van gezelligheid. Vooral de vele tinten blauw en blauwgroen die zo karakteristiek zijn voor deze illustrator, geven het boek een sprookjesachtige sfeer. [...] De Knuffelkoningin toont het vakmanschap van Aertssen in mooi opgebouwde, surrealistisch aandoende prenten.' (Standaard der Letteren, december 2002)

'De knuffelkoningin is niet alleen een feest voor het oog, maar ook een intelligent opgebouwde levensles voor kind én ouder: de eerste weet waar het moet zijn voor nestwarmte, de tweede wordt eraan herinnerd tijd te maken om die warmte te geven.' (Het Belang van Limburg, november 2002)

'Een prachtig prentenboek met grote platen over twee pagina's waar je lang naar kunt kijken. [...] De knuffelkoningin is een lange, vrolijke reis door een geslaagde kinderdag. Leuk en opbeurend, met prenten die veel dieper gaan dan de woorden.' (De Morgen, december 2002)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Kinder- & Jeugdjury
Herdruk 5de druk
Soort prentenboek
Thema moeder, tijd, knuffelen
Leeftijd 3+
Omvang 34 blz.
Formaat 21,5 x 30,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/01/2002
NUR code 273
Auteur Kristien Aertssen
Illustrator Kristien Aertssen
ISBN Nummer 9789058381507

Verwante producten