De lantaarnaansteker

De lantaarnaansteker

Auteur: Aline Sax
Illustrator: Ann De Bode

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462913455

€ 19,95
Incl. BTW

- Nieuw jeugdverhaal van bekroonde auteur en illustrator
- Over een lantaarnaansteker die mensen samenbrengt
- Poëtische novelle

Een hartverwarmend verhaal over hoe mensen elkaar vinden in de stad.

Elke avond, als het donker wordt, steekt de lantaarnaansteker de lichten aan. Zo laat hij een spoor van licht na. Hij kijkt bij iedereen naar binnen. Hij ziet de jonge vrouw die alleen is, de vreemdeling die niemand begrijpt, het meisje dat wacht op haar papa, het oude koppel zonder kind … De lantaarnaansteker bedenkt een plan. Een plan dat licht brengt in donkere harten.

Blader door het boek

Recensie

Details

'De realistische prenten van Ann De Bode spelen met effecten van licht en donker, en wisselen close-ups van de personages mooi af met impressies van het straatbeeld en details uit de kamers. [...] Auteur en illustratrice vinden een geslaagde balans doordat het verhaal ook veel wezenlijks ongezegd laat. De tekst zwijgt af en toe om de beelden te laten spreken. De in detail uitgewerkte illustraties worden afgewisseld met schetsen die verdriet en geluk een groter gevoel van authenticiteit geven.' (De Standaard, november 2018)

‘Weet je, als mooie woorden van een woordkunstenares versmelten met prachtige illustraties van een beeldkunstenares dan ontstaat er een nieuw eeuwenoud sprookje dat moet gelezen en verteld worden om de kilheid in onze maatschappij terug te dringen. Dankjewel, Aline Sax & Ann De Bode.’ (jongeren.boekensite.be, 13 januari 2019)

Extra informatie

Extra informatie

Soort beeldverhaal, fictie
Thema vriendschap, eenzaam zijn, verdriet
Leeftijd 9+
Omvang 64 blz.
Formaat 18,5 x 33,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 10/10/2018
NUR code 283 / 284
Auteur Aline Sax
Illustrator Ann De Bode
ISBN Nummer 9789462913455