De muur moet weg!

De muur moet weg!

Auteur: Heidi Walleghem
Illustrator: Leen Van Durme

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058385529

€ 10,95
Incl. BTW

Een hoge muur scheidt de Bollen en de Tuiten van elkaar. Op een dag valt er een steen uit de muur. Bertus Bol kan vanuit zijn tuin in die van Mies Tuit kijken. Ze leren elkaar kennen, maar daar zijn de anderen niet mee akkoord. De muur lijkt dikker dan ooit.

Blader door het boek.

Voor leerkrachten:
Download de lessuggesties.
Download het spelblad.

Recensie

Details

‘Dit eenvoudige verhaal maakt nog maar eens duidelijk hoe dom vooroordelen kunnen zijn. Door het in een grappig verhaal te gieten, komt de boodschap ook bij jonge lezers duidelijk naar voor. […] Dat zie je ook in de pittige illustraties, waarbij het verschil tussen de Bollen en Tuiten zeker opvalt. Een duidelijke les in een vrolijk verhaal.’ (Website Pluizuit, april 2009)

’In De muur moet weg! denkt Heidi Walleghem met kinderen na over angst voor het onbekende. […] Dit luchtige, vrolijke verhaaltje werkt met herkenbare symbolen en legt bij achtjarigen een stevig steentje voor verdraagzaamheid en begrip. Wat of wie je niet kent, jaagt angst aan.’ (Kerk & Leven, juni 2009) 

'Eenvoudig verhaaltje dat goed de problematiek van racisme, vooroordelen en angst voor het onbekende weergeeft. De illustraties zijn grappig en ook heel sprekend.' (Website Linc vw, augustus 2009)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Thema xenofobie, liefde, samenhorigheid
Leeftijd 7+
AVI-leesniveau AVI 5
Omvang 48 blz.
Formaat 15 x 21,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2009
NUR code 282
Auteur Heidi Walleghem
Illustrator Leen Van Durme
ISBN Nummer 9789058385529