De vrouw van de schilder

De vrouw van de schilder

Auteur: Peter De Voecht
Illustrator: Trui Chielens

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462913721

€ 18,95
Incl. BTW

- Aangrijpende novelle met een onverwachte afloop
- Magnifieke prenten die de onmacht van de personages weerspiegelen
- Een koesterboek voor volwassenen

Een pakkend verhaal over liefde en dementie.

Een man en een vrouw zitten bij de dokter. De vrouw is teleurgesteld, haar man lijkt zo afwezig. Ze vraagt zich af of hij, die haar zo graag schilderde, haar nog wel ziet staan. Ze kijkt terug op hun leven en hun reizen. De vrouw wil de man terug uit de verhalen die ze vertelt. Maar waar is hij? En valt hij nog terug te halen?

Blader door het boek

Recensie

Details

'Het gebeurt maar zelden dat een boek, een novelle, zo naar de keel grijpt. Een kortverhaal dat tranen over wangen doet rollen. Illustraties die barstjes in harten maken. Een geheel dat onvergetelijk is. Hoewel de tekst ijzersterk is, en zo op het toneel gebracht zou kunnen worden, zijn Chielens’ illustraties de kers op de bitterzoete taart. Hoe dan ook is De vrouw van de schilder in al zijn aspecten een meesterwerk.' (pluizuit, oktober 2019)

'
Niets is wat het lijkt te zijn. Deze idee lijkt in De vrouw van de schilder wel op zijn plaats te zijn. Maar wat wel zeker is, is dat de samenwerking tussen Peter De Voecht en Trui Chielens een succes mag worden genoemd. De suggestieve kracht van zowel de tekst als de tekeningen, en het samenspel tussen beide creëert een verhaal dat meer dan één lezing stimuleert. Het is een bijzonder ontroerende en verrassende graphic novel. Een prachtig maar vooral krachtig kleinood met een thematiek die niemand onberoerd laat.' (Mappa Libri, 10 november 2019)

Extra informatie

Extra informatie

Soort beeldverhaal, fictie
Thema dementie, liefde, Ierland
Leeftijd volwassenen
Omvang 96 blz.
Formaat 26,5 x 20,5 cm
Uitvoering hardcover met linnen band
Verschijningsdatum 27/03/2019
NUR code 300
Auteur Peter De Voecht
Illustrator Trui Chielens
ISBN Nummer 9789462913721