De wonderlijke droom van Alice

De wonderlijke droom van Alice

Auteur: Siska Goeminne
Illustrator: Chiara Carrer

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058386533

€ 19,95
Incl. BTW

Er was eens een meisje, Alice, en ze had de meest wonderlijke droom. Ze volgde een wit konijn met een horloge en een vestje, en belandde zo in Wonderland… Gebaseerd op The Nursery Alice, Lewis Carrolls eigen bewerking voor jonge kinderen.


Lees een fragment
Download de lestips

Recensie

Details

‘De wonderlijke droom van Alice sluit ook veel dichter aan bij het gekende sprookje. De verhaallijn wordt netjes gevolgd, maar nu en dan treedt de auteur uit het verhaal. Een speelse tekst, ideaal als voorleesboek, geïllustreerd met soms bevreemdende, expressionistische collages en grafiek.’ (Kerk&Leven, december 2010) 

‘Je wordt wel van boven tot onder meegezogen in die ongelooflijke, vreemde droom van Alice. Zo boeiend en origineel en onverwacht is het allemaal. En de auteur trekt zijn leespubliek voortdurend aan de oren en berispt hen als ze weer iets niet weten! Siska Goeminne vertaalde in knap Nederlands. Een verhaal voor iedereen.’ (De Bond)

‘De vertaling van Goeminne is plastisch en ligt goed in het oor. Alsof je de verteller bezig hoort. Zo geeft zij met haar rijke woorden en soepele zinsconstructies een stem aan Carroll zelf. De gelaagde prenten van Carrer dwingen respect af. Zij tekent schildert, knipt, plakt en schrijft over de prenten heen. Met een schijnbare nonchalante zwierigheid prikkelt zij de fantasie.’ (Website Pluizuit, januari 2011)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema klassieker, fantasie, wonderland, droom
Leeftijd 8+
Omvang 48 blz.
Formaat 27 x 22 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/09/2010
NUR code 277, 274
Auteur Siska Goeminne
Illustrator Chiara Carrer
ISBN Nummer 9789058386533