De zomer van Gisteren en Pudding

De zomer van Gisteren en Pudding

Illustrator:

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058385567

€ 16,95
Incl. BTW

Joske en haar moeder maken deel uit van een commune. Hun idealen brokkelen langzaam af onder druk van de buitenwereld. Daardoor kent de relatie tussen moeder en dochter zijn ups en downs. Tijdens die mooie zomer beleeft Joske haar eerste verliefdheid.


Lees een fragment.

Recensie

Details

'Een verrassend fris en origineel boek. Hoe heeft Dieltiens dit voor elkaar gekregen? Met een prachtig personage, dat de wereld waarneemt zonder er helemaal deel van uit te maken. […] De ontzettend platte moppen geven het verhaal nog meer diepgang. En dat is de zoveelste aangename verrassing in dit prachtige boek.’ (NRC Handelsblad, mei 2009)

'In de eerste hoofdstukken van deze zwoele, sfeervolle roman, begint het meteen te broeien. […] Die momenten zinderen van sensuele spanning, maar worden nergens vulgair. Joske en Armand doen ‘het’ niet met elkaar. Het gaat Dieltiens om iets anders: met warme pen en verleidelijke zinnen maakt ze perfect voelbaar hoe Joske zich stilaan bewust wordt van haar lichaam en ontluikende seksualiteit.' (Trouw, juni 2009)

‘Een verrassend decor voor een coming-of-ageroman van vandaag. En het werkt. […] Kristien Dieltiens koos met deze boeiende roman resoluut voor een nieuwe stijl. In korte, afgemeten zinnen, overtuigende beelden en geloofwaardige dialogen creëert ze een intrigerende sfeer en bouwt ze zorgvuldig een broeierige spanning op. De steeds opduikende duinkonijnen met de holle ogen vormen een ingenieus bedachte constante door het boek heen. De hele tijdsgeest wordt voor elk hoofdstuk geïllustreerd met relevante krantenknipsels. Een indrukwekkende roman.’ (De Morgen, juli 2009)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Genre historisch
Thema seksualiteit, jaren '70, commune, drugs
Leeftijd 14+
Omvang 224 blz.
Formaat 15 x 21,5 cm
Uitvoering softcover
Verschijningsdatum 01/02/2009
NUR code 283
Auteur Kristien Dieltiens
ISBN Nummer 9789058385567