Een grote plons

Een grote plons

Illustrator: Mario Boon

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058381491

€ 13,50
Incl. BTW
Kobus is geen gewone kikker. Hij houdt immers niet van water. Terwijl de andere kikkers in het water stoeien, zit hij aan de kant. Als het regent, schuilt hij onder een blad. Op een dag ontmoet Kobus een oude zwaluw. Hij vertelt over het warme zuiden waar er geen schaduwen zijn en waar de dieren snakken naar een beetje water. Kobus krijgt het warm van al die verhalen …

Recensie

Details

'Mooie grote prenten laten duidelijk zien wat in de tekst belangrijk is. Details zijn overbodig. De figuren lijken met simpele lijnen snel neergezet en geven goed de gemoedstoestand weer. In forse penseelstreken is de achtergrond helemaal ingekleurd. De prenten zijn paginagroot, soms over twee pagina's, zodat de tekst in de illustratie staat maar nog goed leesbaar is. Zowel tekst als prenten geven goed weer dat het gaat om angst voor water, waar uiteindelijk plezier voor in de plaats komt. Aardig thema, mooie prenten en een goede voorleestekst, kortom een leuk prentenboek voor kleuters vanaf 4 jaar.' (Ned. Bibliotheekdienst, februari 2003)

'Een herkenbaar fantasieverhaal over eenzaamheid en zieligheid, maar vooral over het overwinnen van watervrees, waar veel kinderen mee te maken hebben. [...] De kleurrijke prenten weten goed de juiste emoties en sferen te vatten. Door het weglaten van overbodige details tonen zij telkens de kern van de zaak. De beweeglijkheid en de expressie van de dieren werkt aanstekelijk. De tekst is helder en vlot voor te lezen. Vloeiende zinnen en spitse dialogen wisselen elkaar af.' (Website Pluizuit, februari 2003)

Extra informatie

Extra informatie

Herdruk 2de druk
Soort prentenboek
Thema kikker, waterangst, bang zijn, angst overwinnen, anders zijn
Leeftijd 3+
Omvang 26 blz.
Formaat 20,5 x 26,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/01/2002
NUR code 273
Auteur Pieter van Oudheusden
Illustrator Mario Boon
ISBN Nummer 9789058381491