Finn of hoe de zomer naar gras rook

Finn of hoe de zomer naar gras rook

Auteurs:
Illustrator: Greet Bosschaert

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058387325

€ 13,95
Incl. BTW

Nau heeft weinig vrienden op school. In de zomervakantie trekt ze elke dag met Finn op. Ze weet niet veel over hem, maar ze begrijpen elkaar des te beter. Ze bouwen samen kampen, zwerven door de velden en geven elkaar geluksbrengers. Een meeslepend verhaal over een spannende zomervriendschap.


Lees een fragment.

Recensie

Details

‘De sfeer die uit dit boek spreekt, is erg intens en warm. Het is dan ook een plezier om je te laten meeslepen door dit sfeervolle verhaal.’ (Website Pluizuit, november 2011)

‘In rake, poëtische zinnen schetst Inge Misschaert een zomer waarin Naomi kennismaakt met Finn. [...] Finn of hoe de zomer naar gras rook doet denken aan het werk van Veronica Hazelhoff. Die verstond ook de kunst om de zinnen het werk te laten doen. Fantasie en verbeelding mogen de rest doen. Er is veel ruimte en dat leest meer dan prettig. Misschaert moest welhaast ook liefhebber zijn van Bart Moeyaert, de broeierige, zomerse sfeer komt in veel van zijn boeken terug. [...] Een liefdevol klein boekje dat wel iets van een voorstudie heeft van een grote roman. Misschaert houdt zich in en dat betaalt zich uit. Subtiel proza waarin de meeste zinnen raak zijn en iets zeggen in dienst van het verhaal.’ (Website Jaap leest, december 2011)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Thema zomer, vriendschap, vakantie, avontuur
Leeftijd 8+
AVI-leesniveau AVI 7
Omvang 88 blz.
Formaat 21,5 x 15 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/09/2011
NUR code 282
Illustrator Greet Bosschaert
ISBN Nummer 9789058387325