Frida's coole klimaatboek

Frida's coole klimaatboek

Illustrator: Jurgen Walschot

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462914292

€ 18,50
Incl. BTW

'Ik heb jullie boek in een adem uitgelezen. Het is overzichtelijk, volledig, wakkerschuddend, vrolijk, hard, rauw, grappig … en ik voel me danig ontroerd door het resultaat.' (weervrouw en klimaatexpert Jill Peeters)


- Brandend actueel thema
- Over het veranderende klimaat, wat er dringend moet gebeuren
  én wat we er zelf aan kunnen doen

Frida, het hoofdpersonage uit Relmuis!, heeft voor haar leeftijdsgenoten
hét standaardwerk over de klimaatopwarming geschreven.

In dit wervelende non-fictieboek lees je over de oorzaken en gevolgen van de klimaatopwarming. In heuse scrapbook-stijl toont Frida waarom er nu actie moet komen om onze planeet weer gezond te krijgen. Want het is onze toekomst die op het spel staat!

Blader door het boek


Recensie

Details

'Het boek is gebaseerd op de tegenwoordige problemen en brengt de actualiteit goed in beeld. Dit gebeurt op een makkelijke manier waarop kinderen het kunnen begrijpen, maar toch zit het boek vol met feitjes wat het toch realistischer maakt. Zowat ieder probleem van het klimaat wordt aangehaald en uitgelegd. Ook de actualiteit wordt aangehaald zoals Greta Thunberg en Anuna De Wever.' (In den Boekenkast, 6 november 2019)

'Het makkelijk leesbare boek vertelt uitgebreid over de opwarming van de aarde en de oorzaken daarvan. Eten, wonen en vervoer zijn onderwerpen die op originele wijze de revue passeren. Met veel humor en leuke illustraties toont Frida aan kinderen waarom er nu actie moet komen om onze planeet weer gezond te krijgen. Want het is, zoals zij zegt, hun toekomst die op het spel staat.' (JM ouders, 31 oktober 2019)

'Lees Frida’s klimaatboek zodat je meer begrip hebt voor alle demonstraties, nieuwe regeltjes en misschien wel korter douchen. (Het) is geschikt voor alle kinderen vanaf 6 jaar en eigenlijk zou het op elke school in de bieb moeten liggen. De indeling van het boek ziet er ook uit als een soort werkstuk. Veel plaatjes en tekst maar leuk om te zien. Dus lees voor het te laat is!' (MamaScrapelle, 18 november 2019)

 

Extra informatie

Extra informatie

Soort informatief boek
Thema klimaat, opwarming aarde, milieu
Leeftijd 11+
Omvang 80 blz.
Formaat 27 x 25 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 02/10/2019
NUR code 218
Auteur Frank Pollet, Moniek Vermeulen
Illustrator Jurgen Walschot
ISBN Nummer 9789462914292

Verwante producten