Het circus van Dottore Fausto

Het circus van Dottore Fausto

Illustrator: Isabelle Vandenabeele

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058386588

€ 39,95
Incl. BTW

Op een dag staat er een oud, versleten circus in Tito’s dorp. Tito bewondert de circusdirecteur en reist mee met het circus. Elke nacht verhuist het circus naar een andere plek. Voor wie is Dottore Fausto op de vlucht? En wat met de vreemde circusmensen? Een bewerking van het Duitse Faust-verhaal, prachtig geïllustreerd met houtsneden in zwart en rood.


Lees een fragment.

Recensie

Details

‘Vandenabeeles oogverblindende etsen in contrastrijk zwart en rood blijven tot de laatste pagina intrigeren. Met haar bekende techniek, afdrukken van houtsnedes, levert ze weer sfeervolle en bevreemdende beelden af, die op je netvlies blijven hangen en iets tijdloos in zich dragen. Het circus van Dottore Fausto, mooi uitgegeven in een beperkte oplage, is vooral een indringende kijkervaring geworden.’ (De Morgen, december 2010)

‘Een waar kunstwerk dat van elke boekenkast een klein museum maakt.’ (HBVL Weekendmagazine, december 2010)

‘Het circus van Dottore Fausto is een uniek en waardevol boek, dat de klassieke Faustlegende belicht met kinderlijke blik en er een boeiend nieuw verhaal rond weeft. Door de durf en het artistieke talent van de auteur en de illustratrice is dit een verrijking voor de jeugdliteratuur en de volwassenenliteratuur.’ (De Standaard, februari 2011)

‘De sobere, prachtig vormgegeven linnen omslag verbergt al even prachtige pagina’s waarin etsen in rood en zwart de tekst haast verdringen. Vandenabeele trekt alle registers open. Als de Permeke onder de Vlaamse illustratoren ploegt ze zich door de beschikbare ruimte en toont ze zich wederom meester in haar arbeidsintensieve techniek.’ (Nominatieverslag Boekenpauw en Boekenpluimen 2011)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Best Vormgegeven Boek
Soort beeldverhaal
Thema legende, duivel, ziel, circus
Leeftijd 10-99 jaar
Omvang 96 blz.
Formaat 20 x 24 cm
Uitvoering linnen cover met bedrukking
Verschijningsdatum 01/10/2010
NUR code 274, 300
Auteur Pieter van Oudheusden
Illustrator Isabelle Vandenabeele
ISBN Nummer 9789058386588