Het huis van Lotte Hanoeman

Het huis van Lotte Hanoeman

Auteurs:
Illustrator: Willeke de Boer

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058382894

€ 12,95
Incl. BTW
Een knettergek verhaal, met experimentele illustraties en vormgeving. Het huis van Lotte Hanoeman staat op blauwe poten, met een ladder van blauw lint. In de keuken staat een appeltaart in de oven. Lotte heeft veel kostuums in haar verkleedkist en ze speelt vaak toneel. Soms doet Saar, haar buurmeisje en beste vriendin, ook mee. Op het balkon staat een sterrenkijker. Lotte slaapt op het dak van het huis, in een hangmat die aan de appelboom hangt …

Recensie

Details

'Zéér aantrekkelijk getekend door Willeke de Boer. Misschien is de beeldende vormgeving van dit prentenboek wel het meest verantwoordelijk voor het experimentele stempel. Wie de tekst volgt, krijgt echter een prima leesbaar verhaal voorgeschoteld. Het huis van Lotte Hanoeman geeft bij het lezen een gevoel van vrijheid mee. Oudere kleuters met een beetje fantasie herkennen in Lotte vast een moderne Pippi Langkous, waar ze graag mee willen spelen.' (Website Ouders Online, mei 2005)

'Willeke de Boer maakte voor de opvallende illustraties gebruik van allerlei technieken, waaronder ik penschetsen, acrylschilderingen, uitgeknipte foto’s kan herkennen. Het geheel werd via de computer bij elkaar gebracht. Ook de grafische vormgeving is experimenteel, de letters in verschillende diktes en groottes leiden haast een eigen leven. Een fascinerend boek, dat niet gauw verveelt.' (De Leeswelp, september 2005)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema fantasie, vriendschap, wonen, huis
Leeftijd 5+
Omvang 26 blz.
Formaat 20,5 x 20,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2005
NUR code 273
Illustrator Willeke de Boer
ISBN Nummer 9789058382894