Het land van de grote woordfabriek

Het land van de grote woordfabriek

Illustrator: Valeria Docampo

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058385697

€ 16,50
Incl. BTW

In het land van de grote woordfabriek kosten woorden handenvol geld. Mensen zijn er dan ook erg zuinig op. Florian wil Siebelle laten weten wat hij voor haar voelt, en heeft zorgvuldig de juiste woorden gezocht... Een ontroerend prentenboek over het zinnige gebruik van woorden.

Blader door het boek.

Download hier de kleurplaat bij dit boek.

Recensie

Details

'Dit tedere verhaal staat vol fraaie woordvondsten en prachtige illustraties in sobere tinten en warmrode accenten. De illustraties van Valeria Docampo versterken de dromerige sfeer en zijn heel sprekend door de symbolische vormen, zoals de spiraaltrap, de vlinders, en de ronde woordfabriek die doet denken aan de toren van Babel. Het land van de grote woordfabriek is een poëtisch en sfeervol boek waarin de gedachte wordt uitgewerkt: wát als woorden alleen te koop zouden zijn? Het resultaat is een waardevol verhaal over de waarde van woorden, de waarde van betekenis en de waarde van rijkdom.'

'Een prachtig en heel ontroerend kinderboek over een land waar woorden geld kosten.' (Bruno Vanden Broecke, De Laatste Show, september 2009)

‘Er zijn boeken die bij de grootste stoïcijnen nog een zucht weten te ontlokken. Het land van de grote woordfabriek is er zo één. De wereld die Agnes de Lestrade en Valeria Docampo schetsen in paginagrote tekeningen, is vervreemdend, prachtig en teder. En daarin wordt via een liefdesverhaaltje ook nog de schoonheid van taal bezongen en de dikdoenerij bespot.’ (NRC Handelsblad, oktober 2009)

'De tekst is vol sfeer en vormt één geheel met de warme illustraties van Valeria Docamp. Een sober kleurenpalet, bewegingen zonder overbodige franjes, en toch een en al emotie. Dit is meer dan een verhaaltje om voor te lezen, dit is echt een boek om van te genieten en te herlezen.' (Boekenblad 2009)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Vlag & Wimpel
Herdruk 8ste druk
Soort prentenboek
Thema woord, zin, liefde
Leeftijd 5+
Omvang 40 blz.
Formaat 25 x 24,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/08/2009
NUR code 273
Auteur Agnès de Lestrade
Illustrator Valeria Docampo
ISBN Nummer 9789058385697

Verwante producten