Het meisje dat nevel weefde

Het meisje dat nevel weefde

Illustrator: Valeria Docampo

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462914148

€ 22,50
Incl. BTW

- Met bedrukte, transparante pagina’s kalkpapier
- De exclusieve vorm geeft het verhaal een extra dimensie
- Van de makers van de bestsellers Het land van de grote woordfabriek en De kleine prins

Een teder verhaal over hoe nevel en mist een diep gemis kunnen verbergen.

Roos heeft een bijzondere gave. Ze vangt de nevel in haar netten en weeft felbegeerde stoffen. Hiermee kunnen de mensen lastige ervaringen en moeilijke gevoelens verhullen. Zo raakt het hele land door een dichte mist bedekt ... Maar dan krijgt Roos een brief van ver weg, een brief van haar vader. En opeens loopt haar hart vol zonneschijn.

Blader door het boek

Recensie

Details

'Agnès de Lestrade beschrijft op een heel tedere manier de pijn die een kind voelt wanneer het gescheiden wordt van één van de ouders. (…) (Valeria Decampo) maakt van dit boek een pareltje van tederheid en zachtheid. Je ziet op de prenten de evolutie van de gevoelens.' (lees-wijzer, juli 2019)

'Een aanrader voor ouders of leerkrachten die met hun kinderen willen werken rond emoties die gepaard gaan met echtscheiding of relatiebreuken en de impact die dit hen heeft. Een wondermooi verhaal dat een plaatsje verdient in elke boekenkast.' (lookie books, 26 augustus 2019)

'Dit is een prachtig, lieflijk verhaal met werkelijk beeldschone, dromerige illustraties die variëren van grauw tot kleurrijk. Ook echt een kunstwerkje!' (biepmiepje, 18 november 2019)

'Het verhaal wordt nauwgezet opgebouwd naar een meer dan bevrijdende climax toe en wordt verteld met zuinige woorden die je traag leest. Je proeft ze als het ware. En zo kruipen zij onder je lijf en leden. De illustraties zijn al even poëtisch als de tekst. Docampo schildert en tekent intense prenten in zachte kleuren die de realiteit overstijgen.' (pluizuit, november 2019)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema gemis, verdriet, vader-dochterrelatie
Leeftijd 5+
Omvang 48 blz.
Formaat 25 x 18.5 cm
Uitvoering Hardcover
Verschijningsdatum 04/09/2019
NUR code 273
Auteur Agnès de Lestrade
Illustrator Valeria Docampo
ISBN Nummer 9789462914148