Het verhaal van de Samaritaan

Het verhaal van de Samaritaan

Auteur: Kathleen Amant
Illustrator: Kathleen Amant

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462911659

€ 13,95
Incl. BTW

- Parabel op kleuterformaat
- Over vooroordelen en zorgen voor elkaar
- Perfect inzetbaar in het kleuteronderwijs

Je bent een goed mens, als je goed doet voor anderen.

Lucas wordt aangevallen door rovers. Ze laten hem gewond achter. Lucas heeft hulp nodig. Maar een priester loopt hem voorbij. Ook Ruth, die elke dag naar de kerk gaat, helpt hem niet. Dan komt er een Samaritaan langs. Samaritanen zijn slechte mensen, denkt Lucas. Maar klopt dat wel?

Blader door het boek

Recensie

Details

'Kathleen Amant heeft knap werk geleverd. Het voor kinderen wellicht stoffige Bijbelse verhaal kreeg een moderner kleedje (Wat in hemelsnaam is een Leviet?). De tekst is op kleuterniveau, net zoals de eenvoudige tekeningen.' (Leeswijzer, januari 2017)

‘Het verhaal in dit Bijbelse prentenboek, een vrije versie van de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan, is heel goed afgestemd op jonge kinderen. (…) Het verhaal nodigt uit tot een gesprekje en benoemen van alles wat er te zien is. (…) Prachtig hoe de auteur/illustrator een eenheid maakt van beeld en tekst.’ (NBD Biblion, maart 2017)

'Een eenvoudige, maar mooie en warme versie van een oud verhaal dat "dankzij" de actualiteit weer heel recent wordt. Kathleen Amant zorgt in haar gekende, herkenbare en duidelijke stijl voor paginagrote gekleurde tekeningen die het verhaal mooi ondersteunen. Een aanrader voor al wie dit verhaal in de klas vertelt!' (Leesplezier, juni 2017)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema Bijbel, parabel, vooroordelen
Leeftijd 3+
Reeks Bijbelverhalen aan kleuters verteld
Omvang 32 blz.
Formaat 26,5 x 18,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 29/09/2016
NUR code 273
Auteur Kathleen Amant
Illustrator Kathleen Amant
ISBN Nummer 9789462911659

Verwante producten