Ida en de fietser in de woestijn

Ida en de fietser in de woestijn

Auteur: Joan Hus
Illustrator: Jan De Kinder

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058382436

€ 13,50
Incl. BTW
Ida, een dik dametje, en de fietser, een lange jongeman, worden meegesleurd door een wervelstorm en belanden in de woestijn. Na enkele nachten stappen, worden ze gevangen genomen door een woestijnstam die een verborgen leven leidt in een hoge berg. Samen met Victor, een jongen die ook opgesloten werd, kunnen ze ontsnappen. Het drietal gaat op zoek naar de vader van Victor, een beroemd geleerde, die ontvoerd werd door een mysterieuze bende. In de Stad van Zand wordt Victor opnieuw ontvoerd. Alleen de sjeik van de grote oase van het oosten kan Ida en de fietser nu nog helpen ...

Recensie

Details

'Dit vlotte verhaal zorgt voor heel wat spanning en zit vol grappige fantasie. De hoofdpersonages werden goed gekozen: een oudere dame, Ida, en een jonge man, Karel, die echter tijdens het hele verhaal als 'de fietser' aangesproken wordt. Dit verhaal zit vol verrassende wendingen en blijft boeiend door de opeenvolgende actiemomenten. Hoe gek het verhaal ook is, het blijft geloofswaardig door de vertelstijl en de uitwerking van de personages. Dit leuke actieverhaal valt niet onder te brengen in een of ander genre, het is een humoristisch en spannend verhaal vol verrassingen.' (Website Pluizuit, juni 2004)

'Ook als volwassene laat je je met plezier meeslepen in dit avontuur. Het scenario is turbulent, vol nieuwe wendingen en maakt het voor de lezer erg spannend. Je geniet van de twee bijzondere personages die je menig keer doen grinniken, zowel van de mollige Ida met haar spontane naïviteit als van de ernstige fietser, die heel veel kennis heeft en met inzicht strategieën uitstippelt. Ze zijn twee tegenpolen, wat hen tot een bijzonder duo maakt. [...] Het zijn gekende avonturen, maar ze zijn buitengewoon goed verteld in een vrolijke, onbezorgde vertelstijl. Een echt goed avonturenboek voor jonge lezers.' (Klapper, november 2004)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Thema woestijn, roversbende, uitvinding, avontuur
Leeftijd 10+
AVI-leesniveau AVI 8
Omvang 124 blz.
Formaat 21,5 x 15 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/03/2004
NUR code 283
Auteur Joan Hus
Illustrator Jan De Kinder
ISBN Nummer 9789058382436