Ik zwijg

Ik zwijg

Auteur: Frank Geleyn
Illustrator: Stijn Felix

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058381811

€ 11,95
Incl. BTW
Meneer Soenen zet in de klas een praatstoel. Wie gepest wordt, moet erop gaan zitten en vertellen wat er aan de hand is. Maar Willem wil niet klikken. Want dan wordt alles nog erger. Roxy en zijn vrienden zijn tot alles in staat: een fiets in het kanaal gooien, een goudvis doodsteken … Willem laat zich echter niet doen en gooit het zakmes van Roxy in het toilet. Zijn gevoelens voor Alexia doen hem de pesterijen wat vergeten. Als Roxy ontdekt dat zijn zakmes weg is, besluit hij om de dader te straffen …

Recensie

Details

'Willem wordt gepest op school. Hij wil het probleem zelf oplossen en zwijgt erover bij de leraren en zijn vader. Maar Roxy is niet te stoppen... Het fenomeen pesten is al in heel wat jeugdboeken beschreven. Frank Geleyn beschrijft zowel de drijfveren van de pester als de gevolgen van pestgedrag bij het slachtoffer. De eenvoudige, heldere taal, het rechtlijnige verhaalverloop, de korte hoofdstukken en het vrij grote lettertype maken dit boekook toegankelijk voor jongeren die moeite hebben met lezen.' (Nominatielijst Boekenleeuw, 2004)

'Verhaal met veel identificatiemogelijkheden dat sympathie oproept voor de hoofdpersoon. Aansprekende thema’s: ergens bij willen horen, vriendschap zoeken, gepest worden. Verhalende stijl, een flashbackvertelling in verleden tijd. […] De enkele, paginagrote pentekeningen verbeelden de tekst goed. […] Een herkenbaar verhaal met een positieve inslag.’ (Nederlandse bibliotheekdienst, januari 2006)

'Een aangrijpend boek met prima dialogen dat heel geraffineerd is geschreven: de eerste hoofdstukken werpen allerlei vragen op, je verbaast je dat het zo ver is gekomen en geleidelijk aan wordt de situatie steeds grimmiger. Gelukkig is er een happy end. Dit boek met een onderwerp dat helaas op veel scholen nog altijd actueel is, zal veel jeugdige lezers aanspreken.' (Ned. Bibliotheekdienst, juli 2003)

Extra informatie

Extra informatie

Herdruk POD
Soort fictie
Thema school, pesten, zwijgen, verliefd zijn
Leeftijd 12+
AVI-leesniveau AVI 8
Omvang 88 blz.
Formaat 21,5 x 15 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/03/2003
NUR code 284
Auteur Frank Geleyn
Illustrator Stijn Felix
ISBN Nummer 9789058381811