In de zee van mama's buik

In de zee van mama's buik

Illustrator: Femke Gerestein

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058383815

€ 12,95
Incl. BTW
Op een dag landt er een sterrenkind in de zee van mama's buik. Als je je oor tegen mama's buik legt, kan je het horen. Het sterrenkind wordt moe van al dat zwemmen en besluit om een boot te bouwen. Het wordt een mooie boot, met een mast en een zeil. Als je je hand op mama's buik legt, kan je het voelen. Maar dan krijgt de wind kuren. Er steekt een storm op. Is het bootje hiertegen bestand? Een teder verhaal over de verwachting van een baby die helaas niet levensvatbaar blijkt.

Recensie

Details

'Een uniek prentenboek met een symbolische omslagtekening, dat slechts onder begeleiding tot zijn recht komt, maar dan ook voldoende aanknopingspunten biedt om dit thema uit te diepen. Een bijzonder boek, dat is het!' (Nederlandse Bibliotheekdienst, februari 2007)
'Dit integere prentenboek in sfeervolle sepiatinten is groots in zijn eenvoud. Een moeilijk te vatten gebeurtenis als een miskraam wordt hier gevat in een helder en fantasierijk verhaal waarbij taboes niet gemeden worden. […] De zuinige woorden zijn broos, poëtisch en teder. Zij geven het verhaal een soort verwondering voor het leven mee. De bruinige prenten met gelige accenten illustreren perfect dit verhaal en zijn al even gevoelig als de tekst zelf.' (website Pluizuit, april 2007)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema zwangerschap, miskraam, baby
Leeftijd 7+
Omvang 32 blz.
Formaat 20,5 x 20,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/09/2006
NUR code 274, 851
Auteur Leen van den Berg
Illustrator Femke Gerestein
ISBN Nummer 9789058383815