Karel Kater en Visje

Karel Kater en Visje

Illustrator: Kristien Aertssen

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058382559

€ 12,95
Incl. BTW
Karel Kater is een woeste kater die in een huisje bij de rivier woont. Elke dag vist hij zijn ontbijt in de rivier. Dat vinden de vissen niet leuk. Op een dag ziet Karel Kater een felgekleurd visje op een lelieblad zonnen. Hij heet Visje en komt uit een ver land. Omdat hij het koud heeft, breit Karel Kater een trui voor hem. Hij hoopt dat Visje de andere vissen zal lokken met zijn mooie kleuren. Maar de trui doet Visje zinken. Karel Kater wil hem redden, maar hoe red je een verdrinkende vis?

Recensie

Details

'Kristien Aertssen kent iets van tekenen en vertellen kan ze ook. Dit fantasievol verhaal is daar een leuk bewijs van. Ze neemt het niet nauw met wat een kater en een vis echt doen en kunnen en zijn, maar in verhaaltjes mag je daar speels mee omgaan. Het boek zit vol verrassingen en misschien is het dat wel wat kinderen zo graag willen.' (De Bond, oktober 2004)

'Kristien Aertssen maakte hiermee weer een heel mooi en warm verhaal over vriendschap. Ook hoe vriendschap kan groeien en hoe aanvankelijke barrières en vooroordelen kunnen overwonnen worden [...]. Maar nog meer dan de tekst doen de prenten van Aertssen ons dromen. Op heel kleurrijke wijze en met gebruik van allerlei verf- en kleurtechnieken weet ze heel fantasierijke en fascinerende prenten te maken, waarnaar je telkens weer kan kijken en in weg kunt dromen. Ook dit prentenboek scoort volgens mij hoog bij jonge kinderen én hun ouders en zou wel eens net als De Knuffelkoningin in de prijzen kunnen vallen.' (Leeswelp, december 2004)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Grote Prijs Picturale Ronse
Soort prentenboek
Thema vriendschap, kat, vis
Leeftijd 4+
Omvang 32 blz.
Formaat 30,5 x 21,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/09/2004
NUR code 273
Auteur Kristien Aertssen
Illustrator Kristien Aertssen
ISBN Nummer 9789058382559