Kleine Man en God

Kleine Man en God

Auteur: Kitty Crowther
Illustrator: Kitty Crowther

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058387127

€ 14,50
Incl. BTW

Op een dag ontmoet Kleine Man in het bos God. Niet dé God, maar een God. Kleine Man en God wandelen samen verder en praten over heel veel dingen. Magistraal prentenboek dat toont hoe mensen zin kunnen geven aan elkaars leven.


Bekroond met een Boekenwelp (Vlaanderen) en het Gulden Palet (Nederland).


Lees een fragment.

Recensie

Details

'Een uitgepuurd, intimistisch boek. Een poëtisch pareltje, even hartverwarmend als een boswandeling in de najaarszon.’ (De Standaard, september 2011)

‘Een verhaal over de kracht van een echte ontmoeting tussen twee mensen. […] Het is een lofzang op opgroeien en ontdekken van je eigen identiteit. Op nieuwsgierigheid naar en open zijn voor de wereld. Het gaat over vriendschap, vertrouwen en bewust in het leven staan. Over geloven in wat je maar wil. Zoveel lagen kan een prentenboek voor kleuters hebben. Het is een boek vol bijzondere prenten en een bezwerende sfeer. Ik had er een ontmoeting mee, die voor mij even waardevol bleek als de ontmoeting met God voor Theo was. En vice versa. (De Leeswelp, oktober 2011)

‘Landgenote Kitty Crowther heeft alweer een parel toegevoegd aan haal al buitengewone oeuvre. Behalve met een geslaagd én hartverwarmend verhaal, is ook dit kleinood gezegend met een wonderbaarlijke, bijna magische tekenstijl: elegante, heldere lijnvoering, met potlood ingekleurde landschappen, visuele humor, een tot de essentie herleide mise-en-page. Kleine Man en God is ook een licht-filosofisch boekje geworden, dat stereotiepe denkbeelden omtrent God met de glimlach ontregelt.’ (De Morgen, oktober 2011)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Boekenwelp, Gulden Palet
Soort prentenboek
Thema God, filosoferen, verwondering
Leeftijd 5-99 jaar
Omvang 48 blz.
Formaat 26,5 x 18,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/08/2011
NUR code 273
Auteur Kitty Crowther
Illustrator Kitty Crowther
ISBN Nummer 9789058387127