Kleine Zebra

Kleine Zebra

Auteur: Tim Polfliet
Illustrator: Tim Polfliet

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058381729

€ 13,50
Incl. BTW
Kleine Zebra is de kleinste van alle zebra's in Streepjesland. Hij is zo klein dat hij maar één streepje heeft. Voor meer is er geen plaats. De andere zebra's lachen hem uit. Op een dag trekt Kleine Zebra de wijde wereld in, op zoek naar streepjes. Hij belandt in Kleurenland en ontmoet vele figuren die hem een streepje willen geven. Maar het zijn niet die streepjes die hij zoekt. Dan ontmoet hij een huppelend meisje. Zij vindt hem heel bijzonder en biedt hem haar rode streepje schaduw aan. Dit streepje laat Kleine Zebra niet koud ...

Recensie

Details

'In fantasievolle, haast surrealistische tekeningen en met korte tekstjes volgen we de zielige zebra met het streepjesprobleem. Maar ook in Kleurenland lukt hem steeds niet om een streepje te pakken te krijgen. Ondertussen maakt hij wel kennis met gekke wezens zoals de blauwe pianoman, een varken zonder krulstaart en adellijke koeien. Het past perfect bij dit wonderlijke, hartverwarmende verhaal voor 4- tot 7-jarigen. Lekker om bij weg te dromen.' (Brabants Dagblad, mei 2003)

'Een mooie boodschap (...) Voor de tekeningen in dit prentenboek benut Polfliet telkens de volledige twee pagina's. Zijn zebra's zijn heel eigenzinnig getekend. De tekeningen van Streepjesland bekoren door de kleurenkeuze (wit, zwart, bruin en blauwgrijs) en het gebogen lijnen- en strepenspel, grof ingekleurd met potlood of aquarel. De tekeningen van Kleurenland zijn drukker, zonniger, roziger en vrolijker, eveneens met streepjesmotief (tot en met de adellijke koeien).' (Openbaar, oktober 2003)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema zebra, anders zijn, zoeken, klein zijn, dier
Leeftijd 4+
Omvang 26 blz.
Formaat 25 x 25 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/03/2003
NUR code 273
Auteur Tim Polfliet
Illustrator Tim Polfliet
ISBN Nummer 9789058381729