Klier-pier-pokkenmier

Klier-pier-pokkenmier

Auteur: Ingrid Verhelst
Illustrator: Martine Van Audenhove

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462912700

€ 14,50
Incl. BTW

• Grappig en luchtig geschreven verhaal over alcoholmisbruik
• Sterke weergave van hoe de thuissituatie het zelfvertrouwen van de hoofdfiguur ondermijnt

Een spannend verhaal vol misverstanden over drankzucht en de draak in de drinker.

Jonas moet een nieuwe bril. Maar als hij die opzet, ziet hij hele vreemde dingen. Het gaat ook helemaal niet goed met zijn mama. Sinds ze haar werk verloor, drinkt ze te veel. Dan lijkt het of er een draak in huis is. Op een dag gaat het goed mis.

Blader door het boek
Bekijk de lestips

Recensie

Details

'Klier-pier-pokkenmier' van Ingrid Verhelst (tekst) en Martine Van Audenhove (tekeningen) is een grappig, spannend én raak verhaal over (de gevolgen van) alcoholmisbruik.' (Klasse, december 2017)

'In zeer beeldende taal wordt verteld hoe alcoholverslaving het gezinsleven ontwricht. De gevoelens die dit teweeg brengt bij Jonas en Nina zijn daarbij goed invoelbaar. Het verhaal wordt omlijst door tal van krachtige tekeningen, die het verhaal versterken. Tevens bevatten verschillende illustraties een dosis humor, die het loodzware thema wat lichter maakt.' (NBD Biblion, maart 2018)

'Ken je dat? Dat je iets ziet wat zo erg is, dat je eigenlijk weg wilt kijken, maar het lukt niet? Die ervaring doe je op met dit boek. Dit bijzondere verhaal over alcoholmisbruik is zo schokkend, dat je er bijna misselijk van wordt, maar tegelijk wil je verder blijven lezen en weten hoe het afloopt.' (...) Vooral voor kinderen die zelf te maken hebben met verbale mishandeling en/of alcoholmisbruik in de thuissituatie is dit een heel mooi verhaal, waar zij veel steun uit zouden kunnen halen.' (Leesbevordering in de klas, december 2017)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Thema alcoholisme, bril, draak
Leeftijd 10+
Omvang 104 blz.
Formaat 21.5 cm x 15 cm
Uitvoering Hardcover
Verschijningsdatum 21/09/2017
NUR code 283
Auteur Ingrid Verhelst
Illustrator Martine Van Audenhove
ISBN Nummer 9789462912700