Léon gromt

Léon gromt

Auteur: Riske Lemmens
Illustrator: Riske Lemmens

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058386908

€ 14,50
Incl. BTW

Als Léon gromt, kan er van alles gebeuren. Hij verandert in een draak, een leeuw of een olifant. Gelukkig kan zijn mama hem steeds de baas. Ze wordt een ridder die met de draak vecht, een leeuwentemmer in het circus of een oppasser in de dierentuin. Een fantasierijk prentenboek over een bijzondere moeder-zoon-relatie.

Lees een fragment.

Download hier de lestips bij dit boek.

Recensie

Details

‘De tekst is vrij beknopt en rustig, maar de prenten zitten vol actie, woede en dynamiek. Ze sluiten helemaal aan bij de blik van Léon op zijn wereld. Er zijn wel meer prentenboeken die draaien rond zo’n denkbeeldige transformatie, maar er zijn weinig illustratoren die met dat idee zo creatief omgaan. Riske Lemmens speelt met schaduwen, spiegelbeelden en maskers, en brengt zo voortdurend variatie in het verhaal. Bovendien is het mooi hoe ze Léon laat evolueren.’ (De Standaard der Letteren, maart 2011)

‘In Léon gromt schetst Riske Lemmens een sterke moeder-kind relatie. Vooral de grote illustraties zijn knap. Met scherpe contrasten, felle kleuren en fijne motiefjes maakt ze moderne illustraties met veel expressie. Dit verhaal over heftige emoties is heel herkenbaar voor jonge kinderen.’ (De Bond, 13 mei 2011)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema fantasie, fantasiedier, moeder-zoon relatie
Leeftijd 3+
Omvang 32 blz.
Formaat 30,5 x 21,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2011
NUR code 273
Auteur Riske Lemmens
Illustrator Riske Lemmens
ISBN Nummer 9789058386908