Mama laat haar oren uit

Mama laat haar oren uit

Auteur: Brigitte Minne
Illustrator: Tim Van den Abeele

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462912717

€ 15,95
Incl. BTW

• Fictie met bijzondere portretten van bekende AA Gent voetballers
• Achterin het boek vind je tips om gehoorschade te voorkomen
• i.s.m. Ahosa

Sterk verhaal over de gevolgen van gehoorschade én over voetbal.

Merel voelt zich een buitenbeentje in haar gezin. Haar ouders en broer zijn erg muzikaal. Maar Merel is gek op voetbal en grote fan van de Buffalo’s. Ze schrijft alles op in haar dagboek, Blauwwit. Op een dag gebeurt er een ongeluk. Tijdens het vuurwerk op oudejaarsavond loopt mama gehoorschade op.

Blader door het boek

Recensie

Details

'Op een bijzonder mooie manier, in dagboekbrieven versie, worden de verschillende situaties perfect geschetst. [...] De karakters zijn bijzonder goed getypeerd en de titel is knap bedacht. [...] Naast dit alles, kreeg het boek ook prachtige illustraties mee. Blauwwitte portretten van A.A. Gent spelers en hun toenmalige trainer, maar ook sfeerprenten over twee pagina's heen. Een uniek geheel dat iedereen zou moeten lezen.' (Leesplezier, december 2017)

'Wat een gekke titel! Maar vergis je niet, het is een tintelend brievenboek waarvan jonge voetballertjes, en zeker als het meisjes zijn, zullen smullen.' (Gezinskrant De Bond, oktober 2017)

'Hoe maak je onderwerpen als doofheid en gehoorschade toegankelijk voor jonge lezers? Door er een voetbalverhaal rond te breien, natuurlijk. Schrijfster Brigitte Minne, illustrator en KAA Gent-supporter Tim Van Den Abeele en de slechthorendenvereniging Ahose vzw deden het met een knap jeugdboek dat samenleven met een dove of slechthorende belicht vanuit kinderstandpunt.' (Het Laatste Nieuws, december 2017)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Thema voetbal, muziek, gehoorschade
Leeftijd 9+
Omvang 112 blz.
Formaat 24,5 cm x 17,5 cm
Uitvoering Hardcover
Verschijningsdatum 28/09/2017
NUR code 282
Auteur Brigitte Minne
Illustrator Tim Van den Abeele
ISBN Nummer 9789462912717