Meneer Papier en zijn meisje

Meneer Papier en zijn meisje

Auteur: Elvis Peeters
Illustrator: Gerda Dendooven

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058384683

€ 13,95
Incl. BTW

Meneer Papier knipt een meisje. Hij is heel blij met haar en wil haar altijd bij zich houden. Maar het meisje wil bloemen plukken en vlinders vangen. Meneer Papier knipt haar benen af, en ook haar handen. Opeens begint het te waaien…


Lees een fragment.

Recensie

Details

'Het resultaat is een eigenzinnig prentenboek met een ongrijpbare en licht absurde sfeer. Door de aparte maar toch lichte stijl van Dendooven en het uitdagende verhaal, dat geen welomlijnde antwoorden biedt, zal het vooral de verbeelding prikkelen van jonge lezers.' (De Leeswelp, maart 2008)

'Schitterend hoe Peeters erin slaagt om op een vederlichte en speelse manier grote thema's als eenzaamheid, verbeelding, bezitsdrang, vrijheid en verliefdheid aan te pakken. Zijn schijnbaar absurde verhaaltje beklijft dankzij de rijke gelaagdheid. [...] Knap en gedurfd om met een prentenboek zulke tegengestelde emoties bij de lezer op te roepen. [...] Meneer Papier kun je lezen als een vreemd, wrang en verwarrend verhaal over al te bezitterige liefde die zichzelf daardoor vernietigt.' (De Morgen, april 2008)

'Het moge duidelijk zijn dat haar illustraties in dit boek heel bijzonder zijn. Daarbij komt dat de tekst niet weergegeven is in drukletters maar handgeschreven lijkt. Dat vormt een perfect geheel.' (Leestafel, juli 2009)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Zilveren Griffel
Herdruk 2de druk
Soort prentenboek
Thema papier, knippen, liefde, macht
Leeftijd 6+
Omvang 26 blz.
Formaat 20,5 x 26,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2008
NUR code 274
Auteur Elvis Peeters
Illustrator Gerda Dendooven
ISBN Nummer 9789058384683