Mijn nieuwe moeder en ik

Mijn nieuwe moeder en ik

Auteur: Renata Galindo
Illustrator: Renata Galindo

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462911277

€ 14,95
Incl. BTW

Ontroerend prentenboek om thuis of op school te praten over pleeg- en adoptiegezinnen.

Een hondje krijgt een kat als pleegmoeder. Ze doet alle leuke dingen die andere moeders ook doen: pannenkoeken bakken, naar de speeltuin gaan en troosten na een valpartij. En zelfs de niet zo leuke dingen, zoals het hondje verplichten om zijn tanden te poetsen en naar bed te gaan. Langzaam wennen het hondje en de moeder aan elkaar. Ook al lijken ze niet op elkaar, samen vormen ze een hecht gezin.

Blader door het boek.

Recensie

Details

'De grote kracht van dit boekje is de eenvoud. In enkele rake zinnen en sobere maar warm getinte afbeeldingen wordt het verhaal weergegeven. Het is geen rozengeur en maneschijn verhaal, wel een realistisch, respectvol en liefdevol verhaal.' (Leestafel, mei 2016)

'Prentenboek met weinig tekst en met sfeervolle illustraties in zachte, gedempte kleuren, goed passend bij het eenvoudig maar trefzeker vertelde verhaal. Erg goed bruikbaar om met kinderen te praten over pleeggezinnen of adoptie.' (NBD Biblion, mei 2016)

'Dit boek snijdt in al zijn eenvoud de essentie aan, in prachtige prenten die door een ongecompliceerde tekst worden begeleid.' (Pluizuit, juli 2016)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema kat, hond, pleeggezin, adoptie, moeder-kindrelatie
Leeftijd 4+
Omvang 32 blz.
Formaat 26 x 20,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/02/2016
NUR code 273
Auteur Renata Galindo
Illustrator Renata Galindo
ISBN Nummer 9789462911277