Muis!

Muis!

Auteur: Kaat Vrancken
Illustrator: An Candaele

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058383228

€ 13,50
Incl. BTW
Muis is ontevreden over zichzelf. Hij wenst dat hij kon veranderen in een ander dier. Muis rijmt op Luis, maar Muis wil helemaal niet lijken op de kleine Luis. Zwijn rijmt op eetfestijn. Dat spreekt Muis wel aan, tot Zwijn vertelt dat ze op een dag zal worden opgegeten. Muis zoekt verder uit in wie hij wil veranderen: in Hond, Gans of zelfs Mens! Gelukkig kunnen de andere dieren haar op andere gedachten brengen …

Recensie

Details

'De tekst van Kaat Vrancken is heel fris, drijft op rijmen en leest heel vlot. Een leuke voorleestekst, maar ook een tekst waarvan eerste lezers zullen smullen: uitdagend, vol humor en toch eenvoudig. Het thema is herkenbaar: iedereen droomt er wel eens van om een ander te zijn. […] [An Candaele] heeft een knap oog voor compositie en brengt daardoor veel variatie in het boek en in de verschillende bladspiegels. Haar illustraties geven de dieren hun eigenheid, hun karakter en zelfs wat menselijke trekjes. Een kleurige aanrader die zijn kracht haalt uit zijn eenvoud en het talent van zijn makers.' (Website Hotel Boekenlust, 2005)

'An Candaele schilderde bij elke tekstblok mooie, soms heel grappige illustraties met gepersonifieerde dieren. Voor kleuters is dit een leuk prentenboek met heel wat voorleesmogelijkheden.' (De Bond, januari 2006)

'Met Muis! schreef Kaat Vrancken alweer een leuk (voor)leesboek. Dankzij de mooie tekeningen van An Candaele zal het ook de harten veroveren van wie nog niet kan lezen.' (Libelle, december 2005)

Extra informatie

Extra informatie

Herdruk 2de druk
Soort prentenboek
Thema ontevreden zijn, wensen, muis, dier
Leeftijd 4+
Omvang 26 blz.
Formaat 26,5 x 20,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/09/2005
NUR code 273
Auteur Kaat Vrancken
Illustrator An Candaele
ISBN Nummer 9789058383228