Oma's knie

Oma's knie

Auteur: Frans Lasès
Illustrator: Sylvia Weve

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058385321

€ 12,95
Incl. BTW

Kleine Fransje gaat deze morgen samen met zijn mama oma’s zere knie verzorgen. Fransjes fantasie draait op volle toeren. Wanneer mensen in de tram hem vragen hoe oma aan haar zere knie komt, vertelt Fransje het ene gruwelijk-grappige verhaal na het andere…


Lees een fragment.

Recensie

Details

'De nogal ruwe, expressieve beelden van Weve zorgen voor de surreële en tegelijk dramatische sfeer die helemaal past bij de op hol geslagen verbeelding van de kleuter. Haar tekeningen zijn stuk voor stuk fauvistisch aandoende schilderijtjes: met uitgeknipte kleurvlakken maakt ze sterke composities, die eenzelfde, lekker stoute spontaneïteit uitstralen als Fransjes verzinsels.’ (De Morgen, maart 2009)

‘Prachtig te lezen hoe iets kleins in het hoofd van een kind kan groeien tot iets reusachtigs. Het verhaal is op rijm geschreven en leest prettig voor.’ (Website Peuteren.nl, voorjaar 2009)

‘Een heerlijk fantasieverhaal op rijm. De knappe kniptekeningen van Sylvia Weve kunnen je inspireren voor je mimiek.’ (De Bond, mei 2009)

‘Sylvia Weve vertaalt de sappige verzinsels van de kleine Frans naar spectaculaire prenten, waar het bloed een paar keer stevig vloeit. Dit is een bijzonder prentenboek met veel humor en vaart.’ (De Standaard der Letteren, mei 2009)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema oma, pijn, fantasie
Leeftijd 3+
Omvang 32 blz.
Formaat 20,5 x 20,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2009
NUR code 273
Auteur Frans Lasès
Illustrator Sylvia Weve
ISBN Nummer 9789058385321