Ooit zal alles anders zijn

Ooit zal alles anders zijn

Illustrator:

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058387004

€ 14,50
Incl. BTW

Op een nacht loopt Tobe weg van huis. Hij verdwaalt in de stad en klopt aan bij een huis waar nog licht brandt. De man wil Tobe helpen de weg naar huis te zoeken. Tijdens de nachtelijke tocht praat het tweetal over boomklimmen, God, vleermuizen, onweer, knikkers,… Een geheimzinnig en filosofisch boek dat uitnodigt om verder te praten.

Blader door het boek.


Voor leerkrachten:
Download de lessuggesties.

Recensie

Details

‘Dit poëtische, levensbeschouwelijke verhaal is geschreven als een gedicht, waarbij alle zinnen op een nieuwe regel beginnen. Het is mooi vormgegeven: de tekst is blauw en sommige bladzijden zijn dat ook, met slechts een paar woorden of zinnen in wit, waardoor die extra aandacht krijgen. Een lief en ontwapenend verhaal voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool die geïnteresseerd zijn in vragen over religie, leven en dood.’ (NBD Biblion, oktober 2011)

Ooit zal alles anders zijn is een bijzonder en poëtisch verhaal. Speciaal. Dat merk je meteen al, van bij de eerste zinnen. Het is een verhaal dat je zal verbazen en verwonderen. Dat je dingen doet zien die je eerst niet zag. En misschien zelfs dingen doet denken die je nog nooit hebt gedacht.’ (Bisis, november 2011)

'Het is een ontroerende, beklijvende parel die de lezer zachtjes in zijn onderbewustzijn grijpt. Een must read, verplicht voer voor iedereen die zich in de jungle tussen eerste communieen zijn dood bevindt. Geschreven in een alchemistisch, sprankelend en uitgepuurd Nederlands; geserveerd op een heerlijke, lichtluchtige bladspiegel. Kortom: dit is een leeservaring van jewelste! (Het Nieuwsblad)

'Dit tijdloos boek verdient zeker een plekje tussen het beste werk van Toon Tellegen en Bart Moeyaert.' (UiT in Leuven)

'Gaandeweg sluipt in het verhaal een groot verdriet en een bitter drama dat je bij je keel grijpt en dat je niet meer loslaat. [...] Hij [de auteur] laat je stilstaan
bij wat je leest en doet je nadenken. Op die manier is dit boek een kleinood geworden dat je proevend leest, rustig en met veel tijd. En dat je zo langzaam aan inpalmt. (Pluizuit)

'Alexander Wolfram heeft een aparte schrijfstijl. Hij schrijft als het ware korte gedichten of strofen die samen een verhaal vormen en een eigen leven krijgen op de bladspiegel. Korte, krachtige zinnen krijgen soms een eigen pagina en vertellen op zich al machtige verhalen. Je leest het misschien in één adem uit, maar ademt en proeft lang de nasmaak.' (Lees-Wijzer)

'In dit experimentele opzet loopt de tekst letterlijk buiten de lijntjes en verkent Wolfram met verve de mogelijkheden en grenzen van taal. (De Leeswelp)

'Ooit zal alles anders zijn [is] een subtiel verhaal over verbeelding en harde werkelijkheid. Wolfram laat zijn novelle kalmpjes meanderen en bestrijkt ondertussen een verrassend groot thematisch terrein.' (Mark Cloostermans)

'Het verhaal is apart en erg poëtisch. [...] wie een van de vele vragen die dit boek oproept met kinderen wil behandelen, vindt in deze novelle prachtige aanknopingspunten om te praten over het wonder van de natuur, de relatie tussen ouders en kinderen, verdriet en angst, opgroeien, of gewoon verhalen vertellen en schrijven. (Kerknet)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Thema weglopen, huiselijk geweld, filosoferen, God
Leeftijd 10+
AVI-leesniveau AVI 5
Omvang 128 blz.
Formaat 19 x 13,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/04/2011
NUR code 283
Auteur Alexander Wolfram
ISBN Nummer 9789058387004