Oostende enkele reis

Oostende enkele reis

Auteur: Lydia Verbeeck
Illustrator: Tine Vercruysse

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058381330

€ 11,95
Incl. BTW
Bij Evi thuis is het niet altijd leuk. Mama heeft de poetsziekte, haar vader is een automaniak en haar broer haalt allerlei streken uit. Het liefst is Evi bij haar bejaarde buurvrouw, Josy. Hun vriendschap is echter in gevaar als Josy's dochter vindt dat haar moeder naar een rusthuis moet. Josy vergeet wel eens wat, maar verder is ze kerngezond. Ze wil helemaal niet naar een bejaardentehuis! Samen met Evi ontsnapt ze. Het tweetal besluit te gaan kamperen aan zee. Maar ze stappen op de verkeerde trein en komen in de Ardennen terecht. Daar beleven ze het ene avontuur na het andere. De familie zet dat achtervolging in …

Recensie

Details

'Een vlotte stijl zorgt voor fijn leesplezier. De pittige en sobere illustraties raken steeds de kern van het verhaal.' (Klapper, april 2002)

'Dit verhaal bevindt zich tussen realiteit en fantasie. [...] De beschrijving van Evi's gezinssituatie is grappig. Het is een karikaturale beschrijving van bestaande families. Het verhaal leest vlot en is origineel en humoristisch uitgewerkt. Ook de illustraties van Tine Vercruysse bevatten humoristische elementen. Het zijn leuke lijntekeningen die iets kinderlijks in zich hebben door verkeerde verhoudingen van de lichaamsdelen van de figuren. Een leuk boekje!' (website Pluizuit, juni 2002)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Thema bejaarde, avontuur, vriendschap, weglopen
Leeftijd 8+
AVI-leesniveau AVI 8
Omvang 104 blz.
Formaat 21,5 x 15 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/01/2002
NUR code 283
Auteur Lydia Verbeeck
Illustrator Tine Vercruysse
ISBN Nummer 9789058381330