pup en kit

pup en kit

Illustrator: Geert Vervaeke

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058381293

€ 11,95
Incl. BTW

Pup de hond en Kit de kat komen samen toe in het huis van de baas. Ze moeten de baas gewoon worden en wat nog moeilijker is, ze moeten gewoon worden aan elkaar. Pup en Kit doen allerlei gekke dingen. Ze nemen samen een bad, nemen de boot, (proberen te) wandelen op het ijs en zoveel meer. Hoewel Pup en Kit het niet altijd met elkaar eens zijn, ze worden toch erg goede vrienden.


Download hier de lestips bij dit boek.

Recensie

Details

'A beautiful, simple, sensitive and heart-warming story, in which the cat and dog come across very lifelike. The book is meant for beginning readers. The author, despite the limits regarding reading techniques, has succeeded in writing a loveable story that will captivate the young reader from cover to cover.' (Juryverslag White Raven, maart 2003)

'Een goed boek maken voor beginnende lezers die alleen nog maar eenvoudige éénlettergrepige woorden kunnen lezen, is een kunst. Pup en kit van Edward van de Vendel is zo'n knap boek met korte verhalen over het hondje Pup, de poes Kit en hun baas. [...] De tekst leest heel vlot door de vele dialogen, de woordherhalingen en de leuke klanknabootsingen. De bladschikking is prima aangepast aan jonge lezers. De bijzondere illustraties van Geert Vervaeke, gemaakt met onder meer pen, verf en collages, geven dit boek een heel eigen cachet.' (De Bond, augustus 2002)

'Edward van de Vendel, zelf onderwijzer, laat met Pup en Kit zien dat zo'n boek niet saai en geforceerd hoeft te zijn. Het verhaal loopt als een trein, bevat humor, is beeldend en past in het leven van ieder kind. De illustraties van Geert Vervaeke laten pup en kit zien in allerlei situaties. Ze vertellen enerzijds het verhaal uit de tekst, anderzijds laten ze ruimte voor een eigen beleving en invulling. De collagestijl past uitstekend bij de tekst. Vooral de omslagillustratie spreekt aan en laat meteen zien dat dit een bijzonder eerste lezersboek is.' (Kiddo, oktober 2002)

Additional

Extra informatie

Bekroond White Raven Special Mention
Soort eerste lezer
Thema hond, kat, huisdier, vriendschap, kattenkwaad
Leeftijd 6+
AVI-leesniveau AVI 1
Omvang 64 blz.
Formaat 24,5 x 16,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 15/01/2002
NUR code 287
Auteur Edward van de Vendel
Illustrator Geert Vervaeke
ISBN Nummer 9789058381293