Raaf

Raaf

Auteur: Peggy Verhoeven
Illustrator: Jan Bosschaert

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058384171

€ 14,50
Incl. BTW

Raaf heeft veel geliefden verloren. Dat heeft van hem een egoïstische brompot gemaakt. Hij weigert om zich met zijn omgeving in te laten. Op een dag wordt Raaf belaagd door een bende krijsende meeuwen. Een reiger redt hem van de dood, ten koste van zijn eigen leven. 'Voor wat, hoort wat,' vindt een oude wijze en hij geeft Raaf een ei. Raaf moet het ei uitbroeden en het jong bij zijn familie afleveren. Het wordt een lange tocht langs verschillende landen, mensen en vogels. Tijdens zijn zoektocht wordt Raaf wijzer, sterker én liefdevoller. Een fantastisch verhaal waarin op een boeiende en toegankelijke manier wijsheden uit verschillende religies en culturen verweven worden.


Lees een fragment.

Recensie

Details

'Verhoeven levert een aangenaam en spannend verhaal af over geloven in jezelf ondanks torenhoog verdriet en verbitterende eenzaamheid.' (De Leeswelp, 2007)

'Dit is een heel gevoelig verhaal, zo indringend, beklijvend en ontroerend dat het de lezer de hele tijd naar de keel grijpt. Het is uitmuntend geschreven in een boeiende , rijke en correcte taal. Een topaanrader, zelfs voor jonge lezers vanaf elf jaar.' (Website Linc-vzw, Pluizer, 2008)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Thema liefde, filosoferen, zoeken, raaf
Leeftijd 12+
Omvang 152 blz.
Formaat 15 x 21,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2007
NUR code 283
Auteur Peggy Verhoeven
Illustrator Jan Bosschaert
ISBN Nummer 9789058384171