Restauratie van een droom

Restauratie van een droom

Auteur: Stijn Vranken
Illustrator: Sabien Clement

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058386182

€ 25,95
Incl. BTW

Aaron Holsters is op zoek naar de volmaakte liefde. Hij zoekt de juiste ogen, neus, benen,… Zijn zoektocht krijgt vorm in dagboekfragmenten, gedichten en tekeningen. Een bijzonder boek over de onmogelijke zoektocht van elke mens naar de volmaakte liefde.


Lees een fragment.

Recensie

Details

‘Als een Dr. Frankenstein ging dichter-performer Stijn Vranken voor zijn creatie in poëtisch proza de volmaakt neus zoeken, de volmaakte benen, haren, voeten, ogen… Illustratrice Sabien Clement zocht interactief mee, in pentekeningen, collages en experimenten met beelden. Het resultaat staat in dit kunstige boek, dat allerminst afstandelijk blijft voor wie er zich in onderdompelt.’ (GVA Magazine, september 2010)

‘Het is niet helemaal duidelijk of je als lezer een inkijk krijgt in dagboekfragmenten van Aaron Holsters of in verslagen van een droom. […] Restauratie van een droom is een boek dat uitnodigt om te lezen en te herlezen, om te bekijken en opnieuw te bekijken. […] De dagboekfragmenten – ik noem ze nu maar even zo – van Holsters zijn suggestieve teksten. De verwoording is sober, maar raak. Vranken weet het verlangen, de twijfel en de eenzaamheid van Holsters perfect te vatten. […] Ook al is de teneur over het algemeen ernstig, regelmatig duikt toch een streepje humor op. […] Mooi ook hoe Vranken de liefde en de dood verweeft in zijn relaas. […] De illustraties sluiten perfect aan bij de tekst. Met een sober kleurenpalet en veel suggestiviteit brengt Clement Holsters’ denk- en gevoelswereld tot leven. Het boek werd verzorgd uitgegeven op groot formaat. Restauratie van een droom is een subtiel en herkenbaar boek voor iedereen die weet wat het is om te verlangen en te worstelen met emoties.’ (De Leeswolf, april 2011)

Extra informatie

Extra informatie

Soort geschenkboek
Thema liefde, dagboek, poëzie, zoeken
Leeftijd volwassenen
Omvang 48 blz.
Formaat 34 x 23 cm
Uitvoering softcover met zeefdruk, genaaid met rood garen
Verschijningsdatum 01/03/2010
NUR code 370
Auteur Stijn Vranken
Illustrator Sabien Clement
ISBN Nummer 9789058386182