Robbe en de Himbamaan

Robbe en de Himbamaan

Auteur: Wouter Ninclaus
Illustrator: Hanne Ninclaus

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058383600

€ 13,50
Incl. BTW
Nadat Robbe een documentaire over de Himbastam in Namibië heeft gezien, droomt hij dat hij bij de Himba is. Hij ontmoet er Kanavi, een Himbameisje. De verschillen tussen beide kinderen zijn groot, maar toch worden ze vrienden … Een prachtige ontdekkingsreis door de wereld van de Himba met kleurrijke fotocollages.

Recensie

Details

‘Achter dit debuut schuilt een sterke auteur met een goed gevoel voor ietwat voorspelbaar gestructureerde maar heldere, vlot geschreven en herkenbare verhalen. […] Hanne Ninclaus leverde een mooie bijdrage door prachtige foto’s in het boek op te nemen als schotten tussen de tekst, die traditioneel op witte pagina’s is gezet. Zo wordt het onderscheid tussen droom en realiteit ook in de lay-out overgenomen.’ (De Leeswelp, juni 2006)
‘Uitnodigende fraaie en harde omslag. Het boek heeft stevig papier en vele schitterende, vooral paginagrote kleurencollages in gemengde technieken. Doet in de verte denken aan het veel minder serieuze tv-programma ‘Groeten uit de rimboe’’ (Nederlandse bibliotheekdienst, juli 2006)

Extra informatie

Extra informatie

Soort fictie
Thema Afrika, waterschaarste, inheemse stam (Himba), vriendschap
Leeftijd 9+
Omvang 48 blz.
Formaat 16,5 x 24,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/04/2006
NUR code 283
Auteur Wouter Ninclaus
Illustrator Hanne Ninclaus
ISBN Nummer 9789058383600