Robby en zijn vrienden

Robby en zijn vrienden

Auteur: Kolet Janssen
Illustrator: Klaas Verplancke

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462911758

€ 14,50
Incl. BTW

- Robby staat symbool voor kinderen in armoede
- i.s.m. Samen Tegen Armoede (een campagne van Welzijnszorg)
- Armoede wordt op een subtiele manier aangekaart

Over hoe belangrijk goede vrienden zijn.

Robby heeft het thuis niet breed en dat is soms lastig. Gelukkig heeft hij heel goeie vrienden. Lena’s papa is ziek en kan niet meer werken. Fatmira is moslim. Soms zijn er andere regels bij haar thuis. Dit boek toont kinderen dat elke thuis-situatie anders is. Maar goede vrienden steunen elkaar door dik en dun.

Blader door het boek

Recensie

Details

'De auteur slaagt erin om een complex verhaal eenvoudig te brengen op maat van het doelpubliek. Zij gaat geen enkel probleem uit de weg.' (Pluizuit, januari 2017)

'Dit boek werd geschreven in opdracht van de campagne "samen tegen armoede". Daardoor ligt het accent ook duidelijk op fysische en psychische armoede, en dit zowel in de tekst als in de illustraties. In dat kader is het boek beslist bruikbaar maar ook daarbuiten biedt het veel gesprekstof, omdat het niet alleen over armoede gaat maar over anders zijn, vriendschap en ook over gelukkig zijn. Knap!' (Leesplezier, juni 2017)

'Aardig verhaal met een onderwerp dat niet vaak voorkomt in een prentenboek en waarin de kinderen constateren dat vriendschap belangrijker is dan veel geld hebben. Vrij uitgebreide tekst en vrij sober geïllustreerd met zwartomlijnde, eenvoudige, met zachte kleuren ingekleurde, duidelijke tekeningen.' (NBD Biblion, februari 2017)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema armoede, vriendschap, gezin
Leeftijd 4+
Omvang 40 blz.
Formaat 21,5 x 30 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 29/09/2016
NUR code 273
Auteur Kolet Janssen
Illustrator Klaas Verplancke
ISBN Nummer 9789462911758

Verwante producten