Rode veters

Rode veters

Auteur: Hans Vanacker
Illustrator: Koen Broos

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058384485

€ 14,50
Incl. BTW

Robin is de slimste jongen van de klas. Maar wat heb je aan slim zijn? Voetballers, dát zijn de echte helden op school. Alle meisjes zijn dol op die atletische jongens. Robin besluit voetballer te worden en zijn nieuwe gymleraar is bereid om hem te coachen. Robin traint een jaar lang en speelt behoorlijk, maar hij mist zelfvertrouwen. Dat verandert als hij magische rode veters vindt. Vanaf dan wint Robin de ene wedstrijd na de andere. Robin ondervindt echter dat een goeie voetballer zijn je niet meteen een betere vriend maakt. Een wervelend verhaal over voetbal, vriendschap en succes.


Lees een fragment.

Recensie

Details

‘Een spannend verhaal over voetbal en zeker niet alleen voor jongens die van voetbal houden.’ (Website Plantage Books and More, december 2007)
'Hans Vanacker volgt Robins denken in een afstandelijke taal, toont hoe de jongen emoties bedwingt met rede en hoe weinig inlevingsvermogen hij heeft. Samen met Robin vermijdt hij sprongsgewijs confrontaties en concentreert hij zich op het enige wat voor de jongen belangrijk is, zichzelf. In dit verhaal kunnen jongeren zich moeiteloos inleven.' (Kerk & Leven, januari 2008)

Extra informatie

Extra informatie

Herdruk 2de druk
Soort fictie
Thema voetballen, school, talisman, succes, vriendschap
Leeftijd 10+
AVI-leesniveau AVI 9
Omvang 144 blz.
Formaat 15 x 21,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/10/2007
NUR code 283
Auteur Hans Vanacker
Illustrator Koen Broos
ISBN Nummer 9789058384485