Rosalie is jarig

Rosalie is jarig

Auteur: Brigitte Minne
Illustrator: An Candaele

Schrijf een beoordeling over dit product

Niet in voorraad

Contacteer mij wanneer het product terug in voorraad is
E-mail:

Artikelnummer: 9789058383938

€ 14,50
Incl. BTW

Op de ochtend van haar verjaardag is Rosalie, het charmante eendje, voor dag en dauw wakker. Als Rosalie en haar vrienden eindelijk op mogen staan, lijkt het alsof iedereen haar verjaardag vergeten is. Schaap en Hond zijn druk bezig en lachen zelfs met haar mooie kroon. Rosalie loopt verdrietig weg … Een prentenboek vol kleur en plezier over een jarige eend. Rosalie is erg ongeduldig en daardoor is ze zo herkenbaar voor kleine kinderen.


Lees een fragment.


Download hier de kleurplaat bij dit boek.

Recensie

Details

'De illustraties van An Candaele lijken op kleine schilderijtjes en bevatten leuke grapjes.' (Nederlands Dagblad, april 2007)

'In dit boek lopen fantasie en realiteit mooi door elkaar. De handelingen, reacties en emoties van Rosalie zijn voor kinderen zeer herkenbaar, terwijl Meneer Maan, die de rol vertolkt van de beschermende volwassene, zich over haar ontfermt met een poëtische kracht die intiem en ontroerend is. Het verhaal ontwikkelt zich gestaag naar een bevredigend einde toe, met afwisselend grappige en vertederende momenten. De eenvoudige tekst is op maat van het doelpubliek zonder te betuttelen. Diepgang en poëzie sijpelen doorheen de mooie woorden en zinnen door. De prenten zijn een feest voor oog en hart.' (website Linc vw, augustus 2007) 

'Sfeervolle, kleurrijke illustraties vertellen over het verjaardagsfeest van Rosalie. (…) Tal van details in de tekeningen nodigen uit om even stil te staan en te genieten. De vlotte tekst leest prettig voor en klinkt pittig. De uitnodigende coverillustratie voorspelt veel (voor)leesplezier.' (website Pluizuit, april 2007)

'Mooi geïllustreerd prentenboek dat een verhaal tussen fantasie en realiteit in een mooie taal vertelt.' (Alles wat ik mooi kan vinden, september 2019)

Extra informatie

Extra informatie

Herdruk 2de druk
Soort prentenboek
Thema verjaardag, vriendschap, ongeduldig zijn, eend
Leeftijd 3+
Reeks Eendje Rosalie
Omvang 32 blz.
Formaat 25 x 25 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2007
NUR code 273
Auteur Brigitte Minne
Illustrator An Candaele
ISBN Nummer 9789058383938

Verwante producten