Saartje en Sikje

Saartje en Sikje

Auteur: Frans Lasès
Illustrator: Sylvia Weve

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058384409

€ 13,95
Incl. BTW

Saartje en Sikje zijn onafscheidelijk. Saartje is een meisje, Sikje is een geitje. Sikje is speels en naïef, Saartje weet net iets beter hoe de wereld in elkaar zit. Samen spelen ze schooltje, brengen ze een bezoekje aan de kinderboerderij, spelen ze ruitenwisser en vieren Geitjesdag. Een bundel heerlijke voorleesverhalen.


Lees een fragment.

Recensie

Details

'Dit stimulerende boek van de maker van veel succesvolle VPRO-programma's voor kinderen beidt in verhaaltjes van een pagina een wereld aan waarin kinderen vanaf ca. 5 jaar veel van zichzelf kunnen vinden. In een goed bij kinderen aansluitende, soms poëtisch, dan weer grappig praktisch taalgebruik waarin de woordenschat af en toe verrassend veelzijdig is, worden mooie thema's aangesneden: als je kunst maakt, is niets fout, het is fijn om elkaar te helpen en samen is het veel gezelliger. Naast elke tekstpagina staat een paginagrote illustratie in schijnbaar eenvoudige lijnen en pasteltinten: expressief, gevoelig of gek, maar nooit sentimenteel.' (NBD Biblion, maart 2008)
'Met steeds een plaatje en bijbehorend verhaal is Saartje en Sikje een echt voorleesboek. Het houdt niet op met een paar zinnen bij de illustraties maar bevat compleet afgeronde verhaaltjes over spelen in regen en sneeuw, logeren, het huis schoonmaken, de tuin onderhouden en meer herkenbare onderwerpen.' (Leeuwarder Courant, januari 2008)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema vriendschap, spelen, fantasie, geit
Leeftijd 4+
Omvang 36 blz.
Formaat 21,5 x 30,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/10/2007
NUR code 273
Auteur Frans Lasès
Illustrator Sylvia Weve
ISBN Nummer 9789058384409