Samen over een muurtje

Samen over een muurtje

Illustrator:

Schrijf een beoordeling over dit product

Niet in voorraad

Contacteer mij wanneer het product terug in voorraad is
E-mail:

Artikelnummer: 9789058389435

€ 18,95
Incl. BTW

Een feestelijke poëziebundel ter ere van het 25-jarige dichterschap van Geert De Kockere. Deze bundel bevat 101 nieuwe gedichten voor de hele basisschool. Geert laat zijn fantasie de vrije loop en speelt op zijn gekende wijze met taal. Met 25 paginagrote tekeningen door 25 illustratoren. Aantrekkelijk vormgegeven, met een halflinnen cover en leeslint.

Blader door het boek.

Recensie

Details

'Metrum en rijm zijn in de gedichten heel natuurlijk, waardoor het een genot is ze hardop voor te lezen. Nergens heb ik hem kunnen betrappen op gekunstelde constructies om maar aan een bepaalde rijmvorm te voldoen. […] Het boek laat zien dat de Vlaamse illustratiekunst op een hoog niveau staat en dat illustratoren durven te experimenteren met allerlei technieken. […] Laten we hopen dat De Kockere nog lang met woorden blijft toveren.’ (Friesch Dagblad, juni 2014)

'Wat zijn werk toegankelijk maakt voor kinderen is de onderwerpkeuze en de gekozen beeldspraken; hij kijkt door kinderogen naar de wereld en vangt wat hij ziet in prachtige taal. Vakkundig bouwt hij met zijn taalstenen een speels en mooi bouwwerk. Fantasie heeft De Kockere hoog in zijn vaandel staan en de lezer komt dan ook veel onverwachte zaken tegen.’ (Website Kinderboekenpraatjes, mei 2014)

‘Geert De Kockere viert 25 jaar schrijverschap. Dan is een uitgave met een rood satijnen lintje wel op z'n plaats. In Vlaanderen een kwart eeuw in de kopgroep van de jeugdliteratuur actief blijven is niet evident, zeker niet als het vooral poëzie betreft. […] Met letterlijk op kop in de lijst van illustratoren: Carll Cneut, compagnon de route sinds het begin. Er bestond dan ook geen twijfel over dat hij de coverillustratie zou maken.’ (Website Cobra, mei 2014)

Extra informatie

Extra informatie

Thema liefde, vriendschap, verwondering, humor
Leeftijd 5+
Omvang 104 blz.
Formaat 21,5 x 17,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2014
NUR code 291
Auteur Geert De Kockere
ISBN Nummer 9789058389435

Verwante producten