Sport is niks voor jou

Sport is niks voor jou

Illustrator: Federico Appel

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789462914063

€ 16,50
Incl. BTW

- Grappig prentenboek over sport 
- De illustraties zitten boordevol leuke details

- Over hoe elk kind een uniek talent heeft

Denk je dat sport niks voor jou is?
Dan is dit boek er om jou te overtuigen.

Jorid is goed in voetballen maar Michiel bakt er niks van. ‘Sport is niks voor jou,’ zegt een meneer. Maar Michiel zwemt razendsnel en is de ster van het waterpoloteam. Viola heeft veel water binnen gekregen tijdens de wedstrijd en ze vangt geen bal. ‘Als je zo klein bent als jij, dan is sport niks voor jou,’ zegt een man. Maar Viola maakt perfecte radslagen ... Elk kind in dit boek vindt een sport die bij hem of haar past.

Blader door het boek

Recensie

Details

'Een prima manier om je kleine lezers en luisteraars in te wijden in de brede winkel waar ze hun toekomstige hobby in kunnen gaan kiezen. De grote, aantrekkelijke aquarellen maken de keuze meteen ook wat tastbaarder, stimuleren de fantasie en doen het kriebelen. En als het kriebelt, … Wel, dan moet je sporten. Doel bereikt!' (lees-wijzer, juli 2019)

'Sport is niks voor jou is een mooi prentenboek met een fijne boodschap. Het boek toont op een luchtige manier dat ieder kind uniek is en dat het niet erg is als je ergens niet zo goed in bent. Wat een ander ook zegt!' (In de Boekenkast, 8 september 2019)

'De Italiaanse makers van dit verhaal vertellen uitbundig: de tekst draaft zo snel als de sportievelingen en de illustraties zijn dikwijls komisch. Het geheel is bijna als een strip opgevat, met meerdere situaties op een bladzijde en korte teksten ter ondersteuning.' (Alles wat ik mooi kan vinden, september 2019)

'(E)en grappig prentenboek over sport. (…) De tekst wordt afgewisseld met veel illustraties, die goed bij het verhaal passen. Er zitten leuke en grappige details in, waardoor het verhaal ook wat luchtiger wordt. (…)Mooi boek om je kind thuis te stimuleren bij het zoeken naar een sport. Maar ook om voor te lezen op de basisschool wanneer je werkt over sporten of ter voorbereiding op een sportdag.' (Thuisleven, oktober 2019)

Extra informatie

Extra informatie

Soort prentenboek
Thema sport, uniek zijn, talent, hobby
Leeftijd 4+
Omvang 40 blz.
Formaat 30 x 21.5 cm
Uitvoering Hardcover
Verschijningsdatum 15/05/2019
NUR code 273
Auteur Paolina Baruchello
Illustrator Federico Appel
ISBN Nummer 9789462914063