Springdag

Springdag

Auteur: Anne Provoost
Illustrator: An Candaele

Schrijf een beoordeling over dit product

Niet in voorraad

Contacteer mij wanneer het product terug in voorraad is
E-mail:

Artikelnummer: 9789058387554

€ 15,50
Incl. BTW

Een meisje springt ... en valt neer op aarde. Ze heeft een koffer bij zich. In de koffer zit een vrouw die op haar lijkt. Ze geeft het meisje melk en een naam. Ook de vrouw heeft een koffer bij zich. Daarin zit een tent en de man die haar dierbaar is … Een prentenboek over leven, liefde en afscheid nemen. Met een uitgepuurde tekst.


Lees een fragment.

Recensie

Details

Springdag heeft alles om de nieuwsgierigheid te prikkelen: een bekend jeugdauteur en een geliefd illustrator die de handen in elkaar slaan, een prachtige cover, mooie vormgeving en een intrigerende titel. […] Fantasievol is Springdag van de eerste tot de laatste bladzijde. […] Candaele maakt indruk met sfeervolle prenten die de kwetsbaarheid van het kind prachtig in de verf zetten. […] De tekst van Springdag is veel uitbundiger dan de prenten, maar die sorteren net door hun eenvoud en intimiteit het grootste effect.’ (De Standaard Letteren, april 2012)

‘De tekeningen zitten vol emotie, in kleuren waar zowel koude als warmte van afstraalt. Dit is een adembenemend mooi boek. Een aanrader!’ (Website Pluizuit, mei 2012)

‘Een volwassen publiek zal de verrukking en de weemoed van leven en dood verwoord in deze vederlichte taal, meteen aanvoelen. Een juweeltje voor groot en klein.’ (De Bond, mei 2012)

‘Een sprookjesachtig mooi en filosofisch prentenboek over het grote mysterie van leven en dood.’ (NBD Biblion, juni 2012)

Extra informatie

Extra informatie

Bekroond Zilveren Griffel
Herdruk 3de druk
Soort prentenboek
Thema geboorte, leven, dood, gezin, natuur
Leeftijd 6+
Omvang 36 blz.
Formaat 30,5 x 21,5 cm
Uitvoering hardcover
Verschijningsdatum 01/02/2012
NUR code 274
Auteur Anne Provoost
Illustrator An Candaele
ISBN Nummer 9789058387554