Tien bolle biggetjes (licht beschadigde boeken)

Tien bolle biggetjes (licht beschadigde boeken)

Illustrator: Carll Cneut

Schrijf een beoordeling over dit product

In voorraad

Artikelnummer: 9789058387165

Normale prijs: € 18,95

Special Price € 5,00

Incl. BTW

Enkel nog licht beschadigde boeken beschikbaar: de cover vertoont deukjes en soms een vlekkige waas.

Tien bolle biggetjes zien de volle maan. Als hun mama slaapt, sluipen ze naar buiten. Ze rennen in het rond, trappen de plantjes plat, duiken in de plas,… Tot er een wolk voor de maan schuift en de nacht zwart wordt! Glow-in-the-dark kartonboek.

Download hier de lestips bij dit boek.

Recensie

Details

Tien bolle biggetjes is wel degelijk een onvervalste Carll Cneut geworden: de indringende achtergrondkleur (diep nachtblauw), de voorliefde voor groepstaferelen, de lichaamstaal, de subtiele details … het ziet er weer prachtig en erg sfeervol uit.’ (De Morgen, oktober 2011)

‘Het is een simpel verhaal op heerlijk rijm, maar met de tekeningen van Cneut ben je nog lang zoet. Hoewel ze heel erg big zijn en het plezier bepaald niet van hun snuiten spat [...] heeft hij van de dieren toch tien individuen gemaakt. En er zijn leuke details te ontdekken.’ (NRC Handelsblad, oktober 2011)

‘Dit boek is een visuele heerlijkheid. Het markeert vijftien jaar tekenaarschap van Carll Cneut, en dus zijn er kleine referenties in de platen naar vrijwel al zijn vorige boeken. Maar de spreads, die op fijn-stevig karton zijn gedrukt, geven sowieso adembenemende nachtscenes weer, waarin tóch kleur spat (door de kleding en de beweeglijkheid van de biggetjes). Door de heel eenvoudige tekst van Lindsay Lee Johnson, sterk bewerkt door Joke van Leeuwen, heeft Carll alle ruimte gekregen om te stralen. En dat doet hij. Volop.’ (Website Edward van de Vendel, november 2011)

Extra informatie

Extra informatie

Soort kartonboek
Thema varken, maan, nacht, avontuur, tellen
Leeftijd 3+
Omvang 26 blz.
Formaat 25 x 25 cm
Uitvoering kartonboek, met glow-in-the-dark elementen
Verschijningsdatum 01/09/2011
NUR code 273
Auteur Joke van Leeuwen, Lindsay Lee Johnson
Illustrator Carll Cneut
ISBN Nummer 9789058387165